КУРТИЈЕВА "ПОЛИЦИЈА" КОРИСТИ СРПСКЕ ТАБЛИЦЕ: Раскринкана престоница лицемерја - лажна држава Косово

Novosti online

06. 06. 2023. у 16:24

ДОК привремене приштинске институције одузимају српске таблице са ознакама градова на Косову и Метохији, тзв. косовска полиција користи управо српске регистарске ознаке на возилима њихових обавештајаца који делују на северу Покрајине.

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА КОРИСТИ СРПСКЕ ТАБЛИЦЕ: Раскринкана престоница лицемерја - лажна држава Косово

Новости

Привремене приштинске институције предвођене Аљбином Куртијем, у намери иницирања немира, сукоба и притисака на Србе на северу КиМ, са крајњим циљем њиховог протеривања, још током половине 2022. године донели су одлуку о забрани српских регистарских ознака, што је иницијално довело до постављања барикада 31.07.2022. године, а настављено кроз низ нових притисака једностраним одлукама Приштине, што је све кулминирало повлачењем Срба из редова тзв. косовске полиције, управо због одбијања да пишу казне и приморавају Србе да се одрекну пре свега КМ таблица, а затим и изласка Срба из свих привремених институција на северу Покрајине.

Новости

Да је реч само о једном од изговора који Курти користи како би терорисао и протерао Србе се севера КиМ, потврђује и чињеница да управо тзв. косовска полиција, редовно на своје аутомобиле ставља српске регистарске ознаке.

У више акција тзв. косовске полиције, као и свакодневно при опсервирању Срба са севера КиМ, тзв. косовска полиција користи лажне и неважеће регистарске ознаке Републике Србије, како би били мање упадљиви у српским срединама на северу Покрајине.

У последњем периоду користе и таблице које су Срби заменили за тзв. косовске таблице, управо под притиском привремених приштинских институција које су забраниле једном броју возила са КМ таблицама, да саобраћају на КиМ.

Новости

Последњи у низу таквих случајева десио се половином маја ове године када су КП и тзв. косовска царина извршиле упад у више складишта у месту Дољане, у близини Жеровнице, општина Звечан. Тада се на наведеној локацији налазило више возила КП међу којима Шкода Октавиа са регистарским ознакама НП 087-УГ. Реч је о неважећим регистарским ознакама скинутим од стране тзв. косовске полиције.

Током тренутне кризе на северу КиМ, такође генерисане од стране Куртија кроз инсистирање да објекте српских општина на КиМ преузму нови тзв. градоначелници – Албанци, који су на поменуте функције изабрани са тек стотину или чак неколико десетина гласова изашлих на ванредне изборе, тзв. косовска полиција поново користи српске регистарске ознаке, како би на што неупадљиви начин успели да лоцирају, а затим и неосновано ухапсе Србе који су се побунили против постављана нових нелегитимних органа локалне самоуправе у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку. У те сврхе тзв. косовска полиција је користила возила са неважећим српским таблицама, НП 070-ИХ, ВА 093-XС и КГ 208-ДН.

Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПОЗНАТИ КОЈИ СУ ОД ПОРОКА И СЛАВЕ ПОБЕГЛИ У МАНАСТИР: Међу њима су глумац и аутор нашег култног филма