ОПРОШТАЈНА ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Премијерка разговарала са Маклауд о актуелним дешавањима на КиМ

Новости онлајн

05. 06. 2023. у 16:53

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадорку Велике Британије у Србији Шан Маклауд.

ОПРОШТАЈНА ПОСЕТА АМБАСАДОРКЕ ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Премијерка разговарала са Маклауд о актуелним дешавањима на КиМ

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/ Пеђа Вучковић

Брнабић је истакла да су области науке, дигитализације, вештачке интелигенције, иновација и биотехнологија у фокусу Владе Србије и додала да се интензивно ради и на изградњи научних паркова широм земље. Поменуте области, према речима премијерке, представљају будућност и директно утичну на економски раст и стабилност земље.

Амбасадорка Маклауд је додала да се економска сарадња Србије и Велике Британије динамично развијала током претходних неколико година, и да је, током свог четворогодишњег мандата, лично сведочила убрзаном привредном  и економском развоју Србије. 

Брнабић је прецизирала да је Велика Британија у 2022. години била трећи по величини партнер у размени услуга са Србијом и изразила уверење да ће размена у софистицираним гранама привреде имати сигуран раст у наредном периоду. 

Брнабић и Шан Маклауд разговарале су и о актуелној ситуацију на Косову и Метохији и оцениле да су мир и стабилност региона кључне за привредни раст и развој економије.   

БОНУС ВИДЕО: ДЕЦА УЗ ПРИПАДНИКЕ ЖАНДАРМЕРИЈЕ - У Новом Саду свечано обележени Дан и Слава МУП и Дан полиције

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЕДАМДЕСЕТ ОДСТО СИРОВА ХРАНА Јелена Ђоковић: Постала веган из страха од болести, а то је најгори разлог