РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

Novosti online

03. 06. 2023. у 15:03

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

Фото: Танјуг

У интервјуу за РТ Балкан, Боцан-Харченко је рекао да су „и режим у Приштини и кијевски режим у Украјини, марионете, као и да су за Запад инструмент за спровођење политике“.

- Сада је интересантан моменат да се ситуација анализира, а то је управо што се поклапа тренутак ескалације на Косову (и Метохији) са протестима у Београду. Све се дешава у неколико дана и можемо само да закључимо да је то очигледан притисак на руководство Србије, председника Вучића и Владу на свим фронтовима. Први фронт је Косово (и Метохија), други Београд, или обрнуто - рекао је руски амбасадор.

- Циљ или задатак Запада је промена политике Србије, Западу су крајње неопходне две ствари, признање или подршка Србије антируским санкцијама и наравно признање (тзв.) Косова - додао је амбасадор.

Према његовим речима, „и једно и друго има за Запад широк и суштински карактер или значење, можемо рећи геополитичко, зато што Запад не може да призна и да се помири с тим да Србија својом позицијом против антируских санкција, не дозвољава да се заврши формирање антируске баријере у источној Европи“.

Фото Д. Миловановић

Боцан-Хараченко је рекао да „Запад хоће признање (тзв.) Косова као оправдање своје агресије, својих потеза, у време конфликта на Косову (и Метохији), и уопште у бившој Југославији“.

Коментаришући ситуацију да Приштина по први пут трпи неке санкције због својих потеза, Боцан-Харченко наглашава да је то лицемерје и фарисејство.

- То да тако отворено и очигледно било који потези Приштине остају некажњени, свима је јасно и то је за Запад рањиво место, и за Брисел и Вашингтон - рекао је амбасадор и додао да је „ситуација неучествовања Срба на изборима и у органима власти повезана са тим што Србе обмањују и категорички одбијају да формирају ЗСО, што би решило све ове проблеме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (119)

ШОК! УКИДА СЕ ЛИГА ШАМПИОНА?! Заборавите фудбал који сте знали - УЕФА се спрема на радикалан потез