ПРЕМИЈЕРКУ УПОРЕДИЛИ СА НАЦИСТИМА: Због овога дела из емисије "Јунаци доба злог" је кажњен Н1 (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 06. 2023. у 10:28

НЕЗАВИСНИ орган за аудио-визуелне медије из Луксембурга (АЛИА) казнио је телевизију Н1 због говора мржње усмереног на премијерку Србије Ану Брнабић.

ПРЕМИЈЕРКУ УПОРЕДИЛИ СА НАЦИСТИМА: Због овога дела из емисије Јунаци доба злог је кажњен Н1 (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Н1, зато што је регистрован у Луксембургу, на тај начин може да крши професионалне, етичке и моралне стандарде, пошто РЕМ није за њих надлежан.

Погледајте како су у пропагандној емисији која је емитована на Н1 упоредили премијерку Ану Брнабић са нацистима и благајником логора Мајданек.

Савет Регулаторног тела зе електронске медије је на хитној седници одржаној 2. јуна 2023. године усвојио следеће саопштење:

Регулаторно тело за електронске медије РЕМ обратило се Административном савету Луксембуршког независног органа за аудио-визуелне медије (АЛИА), поводом емитовања једне од емисија из серијала ”Јунаци доба злог” на телевизији Н1.

Наиме, предмет притужбе РЕМ-а била је емисија из већ поменутог серијала, емитована 19. јануара 2022. године, која према РЕМ-у емитује говор мржње ка председници Владе Србије Ани Брнабић, с обзиром на то да се њен лик и дело поистовећују са благајником нацистичког логора за истребљивање Мајданек.

Према РЕМ-у, референца на нацистичке злочине у јавном дискурсу и прављење сасвим неприкладне паралеле, представљају не само неприхватљиву оцену предметног лица, већ и банализовање тих злочина и коначно, њихово релативизовање.

Како поменута телевизија није регистрована у Републици Србији, РЕМ је, као одговорна институција, у потпуности поштовао правну процедуру и упутио притужбу на поменуту емисију једином надлежном телу за садржај који се пласира на телевизијама у оквиру Јунајтед групе, а то је орган са адресом у Луксембургу.

Обавештавамо домаћу јавност да је притужба РЕМ-а увојена и да је Луксембуршки независни орган за аудио-визуелне медије (АЛИА) казнио телевизију Н1 због вређања премијерке Ане Брнабић укором. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (53)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)