ВУЧИЋ У "ПРВОЈ ТЕМИ": И жив и мртав и гробовима борићу с против оних који су за насиље

Новости онлине

02. 06. 2023. у 21:07

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је вечерас на ТВ Прва у емисији "Прва тема" код Марије Савић Стаменић.

ВУЧИЋ У ПРВОЈ ТЕМИ: И жив и мртав и гробовима борићу с против оних који су за насиље

Фото: Принтскрин

На почетку емисије емитовани су снимци напада на Србе на Косову и Метохији и сукоба са снагама Кфора. Вучић је истакао да му је драго што су људи у Србији задовољни што резултати озбиљне политике се виде, али је додао да он није оптимистичан као водитељка.

- Мени су пред емисију петоро саветника рекли да не будем мргуд и песимистичан. Ја не знам шта бих одговорио. Као што мислим да су ове слике погрешно изабране. Против Срба. Не показује се тренутак када се види ко је започео сукоб. То је урадила полиција тзв. Косова, а не НАТО. Покушали су Игора Симића да увуку као и Радоша и Душана. Да их извуку и пребаце на своју страну кордона. Полиција је пуцала на Драгишу Гаљака, он има децу, добио је унуку пре три недеље. Мало је фалило да га убију, борили су му се за живот. Сви су се правили да се то није десило. Једине слике видимо повређених НАТО војника. Нису они криви, али једини ко је упуцан је Драгиша Гаљак, сутра ћу ићи да га посетим - казао је он.

Председник је навео да сви на Западу знају да је Курти крив, али да ми од тога немамо ништа.

- Он зна шта год да уради да ће Американци, Енглези и Немци, остали мало мање чврсто, бити за то да мора да се чува незаивсност тзв. Косова, и да Србима не сме да се дозволи да "угрозе" територијални интегритет Косова, и да се никако не дозволи повратак српске полиције на КиМ, да се не дозволи права аутономија Србима на Косову. За све остало крива је Србија. Сада, када је јасно да он изазива сукобе као што то ради сваки дан, сви смо то знали. То су знали сви у западним амбасадама овде. И данас је ЕУ изашла са саопштењем обе стране. Чему да приступе обе стране. Да Срби изађу на изборе и да добију шта? Ништа. А они да владају са три одсто. А када питате за ЗСО, они кажу мора да се ради. Нема шта да се ради, све је договорено, као Бога вас молим уразумите се људи. Овај неће да престане да шаље специјалце. Данас је један Албанац написао добар текст: "Курти машта о рату". Он хоће да буде Зеленски - казао је Вучић.

Фото: Принтскрин

Он каже да никако не смемо ући у сукоб са НАТО, али да морамо да сачувамо наш народ.

- Сада кажу свака ти част како си их ударио. Знате ли какве ће проблеме ти људи доле да имају. Када треба да помогнемо народу вичемо "Идите на Косово", а не "Идемо на Косово". Ситуација је компликована, разговор са Шолцом и Макроном био је врло тежак, до сада мој најтврђи наступ. Свашта сам им рекао у границама дозвољеног. Поштујем обојицу, за Макрона могу да кажем да ми је помало пријатељ, често размењујемо поруке, и по приватним питањима. Са Шолцом мање, али изузетно га поштујем. Тек ћу када видим Ескобара и Лајчака, када видим све те идеје, онда ћу звати Србе са КиМ да се консултујем. Ја не разумем како је то неко смислио да изађемо из овога - каже председник.

Вучић истиче да мора да се преговара и разговара, и су у Молдавију довели Вјосу Османи, и да је то било интересантно.

- Било је још теже, и за њих. Ја не знам шта је решење у овом тренутку, ја немам чаробни штапић. Ја се дивим свима који на свако питање можете да добијете одговор за 30 секунди. Ја о томе данима морам да размишљам, можда сам ја глуп. Морам да мерим све, јер на крају се зна ко ће бити одговоран и крив, или заслужан. Мада су на крају сви заслужни. Морам да видим шта ће то наш народ да добије. Они кажу да су Срби фашистичка милиција. Срам га било. Срби страдали од фашиста, и то од оних који су били у Бали комбетар, у Скендербег бригади. И он нам прича о фашизму, а Срби се борили за ослобођење од фашизма - казао је он.

Председник каже да увек желимо мир и компромис, али да морамо да видимо шта ће наш народ да добије.

- Ја сам се очајно осећао слушајући, а свашта сам чуо и умем да трпим и лажи и бљувотине, све сам се научио да трпим. Али и мени постаје све теже око КиМ. То нема лично везе са мном, него са Србијом и нашим народом. Нисам никакав оптимиста, предстоје нам тешки дани. Спремни смо да причамо и деескалирамо, али... - рекао је Вучић.

Он подсећа да Курти хоће нас да "уразуми", и да је данас рекао да хоће да учествује у рушењу Вучића у Београду.

- Мора да стане у ред, он је ту пети или шести, има их колико хоћете. Они су и у Кишињеву причали само Србија, Путин, санкције Русији... То им је једина прича, ништа друго не знају да кажу - рекао је председник.

О интервјуу на Си-Ен-Ену и утиску јавности о томе, Вучић каже да је то за њега био технички захтеван интервју.

- Ја нисам видео водитељку, само сам чуо звук, али не добро ни да чујем. Више сам наслућивао шта су питања, то је био технички проблем. Оно што сам могао да чујем у претходном прилогу је било много коректније него раније. Не просрпски, али боље него раније. Ја сам данас причао са четворицом америчких званичника телефоном. Са Финером, замеником Џејка Саливена. Он је уз Бајдена најважнији човек у САД. Разговарао са Шолеом, Крисом Хилом, и требало је са Крисом Марфијем. Имаћемо сутра дугачак разговор. Дакле, колико је тешка ситуација на КиМ. Зато видите код мене толико страсти, зато што знам колико се опасности крије иза тога - истакао је он.

Фото: Принтскрин

Tekst potpisa

Председник је додао да је у Молдавији разговарао са 38 лидера, од тога је имао 14 билатерала, правих састанака.

- Ту морате да водите рачуна о речима, да се бавите правим проблемима којима нико неће да се бави. И онда вама остаје да вадите кестење из ватре. Да одговорим Ђорђу Трикошу, о односу према народу, ја дајем све од себе, и знам да постоји, имајући у виду каква се кампања води, тренутно један институт ради анализу о хибридном рату против Србије и председника Србије. Подаци су застрашујући, чиме су се служили у претходним годинама, на које начине су радили да ме прикажу као криминалца. То су мало политички противници, мало неки споља, мало неки тајкуни. Та анализа је застрашујућа. Ја се чудим како имам и петоро људи који ме подржавају поред тога. Али ја немам времена да се бавим тиме сваки дан. Морам да се бавим свим питањима у земљи, од школе, преко војске и полиције, апсолутно свега. Понудио сам разговоре још пре седам дана, а нико се није јавио на те разговоре. Они се плаше реакције на друштвеним мрежама зато што су неодговорни - каже Вучић.

Он поставља питање опозицији - шта уствари хоћете?

- Ако не можемо да причамо на рационалан начин, шта онда остаје. Са једне стране имате добровољне даваоце туђе крви, који неће у Рударе, али на Аутокоманди хоће. А неко трећи мора да се бори и понаша за нормалну Србију, за ону која не жели рат, али такође не жели ни да преда националне интересе. Нажалост, у ери друштвених мрежа имате два екстрема, и она нормалност у средини остаје огољена, јел све смете бити само не пристојни и рационални. И шта год урадио и како год, никада не би било довољно добро - казао је председник.

Вучић наводи и пример за то што је рекао.

- Јуче сам разговарао са 38 европских лидера. И онда Ксавије Бетел ме упозна са Зеленским, рукујемо се, упознамо, и у четири минута разменимо основне ставове. Коректан разговор. После сат времена добијам поруку да људи питају шта имам да се рукујем са Зеленским. Ја питам шта кажу они којима је Зеленски херој? Они ћуте. Шта хоћете уствари? Да се не рукујем са председником велике земље која Србији ништа нажао није учинила. Шта хоћете од мене, и од било кога другог. И онда дођем до Дучићеве реченице: "Ми Срби имамо тенденцију да или убијемо или унизимо велике владаре, а онда их опевамо у десетерцу и проглашавамо за светитеље". Не мислим на себе ту, о томе ће будуће генерације да суде. Смета и када се рукујем са Путином. Па онда пошто сам видео Зеленског добијем питање хоћу ли увести санкције Русији. Зато што сам стајао четири минута поред Зеленског? Не вреди, шта год да урадите, увек је исто - рекао је он.

Председник каже да Србија после годину и више дана није променила мишљење по питању санкција Русији.

- Има неких који све подводе под Русију, па су причали да сам расписао изборе да не бих уводио санкције прошле године. Нису они помислили ништа, то је проблем. Проблем је у томе што знају људи да се ништа није догодило, већ то злоупотребљавају и користе за своју прљаву кампању. Колико штете својој земљи они који се неодоговрно понашају према ситуацији на КиМ. А они који су злоупотребљавали трагичне догађаје? Шта су урадили и тражили за децу? Шта су тражили за родитеље? Знате ли иједан захтев за децу и родитеље? Какве везе имају њихови захтеви, за прелазну владу и оставку Вучића. Све што је њима потребно, а ништа за децу и родитеље - казао је Вучић.

Коментаришући изјаву Балше Божовића о интервјуу за Си-Ен-Ен, који тврди да је председник крао време да га не би питали о протестима, Вучић каже следеће:

- Повод за протесте масакр, који се често дешавају у Америци, скоро сваког дана. Тамо нико није користио дане жалости да протестује. Али, поносан сам на чињеницу да чак и када блокирају ауто-путеве нема полиције да било кога малтретира. Ништа не радимо од онога што раде демонстрантима на Западу, убију Бога у њима у Паризу, Ротердаму, Њујорку. Нисам ни очекивао питање о протестима, само сам рекао сада шта бих одговорио. Неки људи живе за Србију, а неки само за оно што њих занима - рекао је он.

Фото: Принтскрин

Tekst potpisa

Председник каже да не зна зашто би обавештавао јавност о томе да се уписао у књигу жалости у ОШ Владислав Рибникар.

- Сматрао сам да је то неумесно. Отишао сам рано у школу, мислио сам да нећу никога сем директорке затећи. Тамо су били наставници, домар, уписао сам се у књигу жалости. Видео место злочина, и био сам још више ужаснут. Ја сам разумео мањину родитеља, као што поштујем већину који траже да деца иду у школу. Ја не могу да се одбраним од тог ужасног размишљања како је дечак убица то успео да уради. То није лако, када улазите у ту школу имате двоја врата па степенике. Он је из доњег ракурса упуцао чувара, врло тешак погодак. Са мном су били најбољи специјалци Србије, и рекли су да ово поједини од њих не могу да изведу. И онда гледате и неверујете. Тамо су седеле две девојчице, то је раздаљина од 9-11 метара, то погодити... И ја разумем људе и родитеље који неће да шаљу децу у школу. Морате да покажете поштовање, а истовремено други желе да се настави школска година - казао је он. 

Вучић истиче да је разговарао и са родитељима убијене деце, и каже да их је све слушао када је донета одлука да се прекине школа.

- Сви су задовољни тиме, ја бих волео да су људи из Владе мало више посветили објашњењу. Они који желе могу да поправе оцене, да иду на наставне и ваннаставне активности. И да кажем, никаквог вршњачког насиља није било над К. К. То је лаж, увек људи траже кривца за све. То је ужасна оптужба, замислите како се осећају родитељи деце из тог одељења. И замолио сам медије да не пишу о убици, него да пишу о дивној деци. А сутрадан три насловне стране са убицом. Још једном апелујем, ја знам имена свих жртава, и из Рибникара, и из Дубоне, и из Орашја. Звали су ме људи из Дубоне, забринули су се када су видели тим адвоката убице. Ја сам се трудио са свима да причам на рационалан начин. Ја могу да плачем са њима минут, два или три, а после морам да доносим одлуке - истакао је председник.

Он каже да се нажалост није десило да се направи једна колона против насиља, да су се сви скупили и да је милион људи изашло на улице, а онда сели да донесу мере. Коментаришући да је систем заказао у Младеновцу, због пријава против Уроша Блажића, када се одустало од гоњења, председник каже:

- Шта да радимо што је тужилац одустао од гоњења. Јесам ли ја или ви криви. А тужилаштво самостални орган. Шта ја ту да радим. Највећи део њих су часни и одговорни људи, а неки имају и менторе у амбасадама. Не говорим о политичким ставовима, већ када им у доношењу политичких одлука помажу људи из амбасада. Да се вратим на насиље. Ми смо сви били јединствени. Ја никада у животу нисам био на родитељском, ни код Данила, а код Милице сам био само два пута, на приредбама. Мој отац у животу није отишао на родитељски састанак. Код Вукана нисам отишао ни до предшколске установе. Понекада га сачекам испред школе, и сада не разумем, да ми неко објасни, јел то моја кривица ако је он сада овакав или онакав. Нисам схватио смисао. Ја сам тог дана био погођен и ужаснут, после два или три сата, никада се не сетим да питам где ми је дете, тај дан сам питао: "Како ми је дете". Сваки родитељ је тако реаговао, и много бољи очеви од мене - рекао је председник.

Вучић каже да је нација тада била уједињена, али да је онда то неко покушао да на најгори начин искористи.

- То ће ући у анале бешчашћа. Ја не смем да кажем шта су ми рекли родитељи из Дубоне и Орашја. А тиче се политике и протеста. Морате да размишљате, ја који себе ухватим, трудим се да будем рационалан, а чак сам ја био забринут за своје дете. А можете да мислите како су сви реаговали. До вечерас смо прикупили 67.000 цеви и минско експлозивних средстава, плус два милиона метака. Донели смо и одлуку о запошљавању 156 психолога. Деца, родитељи и наставници добијају подршку. Са Филозофским факултетом радимо на адаптацији школског програма, да бисмо побољшали борбу против насиља. У септембру идемо у школе са тиме. Држава је све урадила брзо и одговорно, и трпела ударце. Нисам случајно питао која се мера тиче деце, од ових који зову на протесте. Па ниједна - истакао је он.

Фото: Принтскрин

Tekst potpisa

Председник каже да не мисли да су ријалитији кључни узрок насиља, али да ако један део популације мисли тако, њихов глас мора да се чује.

- Знате ли какве политичке емисије имате, и какве се вредности тамо презентују јавности. Десет пута горе од било ког ријалитија. У Скупштини гледате ријалити гори од било ког, а ја ценим Скупштину. Шта ћемо са тиме. Јел то значи да треба да укинемо скупштински пренос. Шта да радите када неко тамо лаже сваки дан. Јел треба да укинемо све филмове? Рамбо, Роки, Кум? Јел све то треба да укинемо? Када тако нешто радите јасно је да тражите довољан разлог. Ево замолио сам господина Митровића, и тог ријалитија нема више за три дана - казао је Вучић.

Он истиче да ће РЕМ регулисати у будућности то питање, и каже да су се неке телевизије које су се хвалиле поштењем добиле упозорење из иностранства због свог програма. 

Пошто је приказан инсерт где Срђан Миливојевић и Мариника Тепић указују да је Вучић учествовао у емисији Плесом до снова, што су назвали ријалитијем, председник каже да је изречено много лажи.

- Мене је звао тада Митровић, њему је добро због рејтинга. Ја сам рекао да не умем да играм, али он каже да се тиме помаже деци. Три породице сам помогао. Код Срђана Вербовића у Лазаревцу сам био, он је парализован младић. То је био хуманитарни приступ, где је новац који је прикупљен ишао на помоћ. Ја тамо нисам ни играо ни ђускао, то је забављало људе колико сам био неспретан. Али сам прихватио да будем предмет спрдње да бих некоме помогао. Није било ни псовки ни насиља, већ играте да некоме помогнете. Погледајте још једну лаж. Миливојевић каже да стојим ту са Ксенијом Пајчин. То није она, то је девојка која се зове Љубица Арсенијевић, никада Ксенију Пајчин нисам упознао. Видите какви су то лажови - рекао је Вучић.

Он понавља да није зарадио ниједан динар у Плесу до снова, и истиче да су ријалитије правили и зарађивали на томе председник Маринике Тепић и Срђана Миливојевића.

- Да вам дам један податак, пошто сте поменули Ксенију Пајчин. Она је убијена, а убио ју је учесник њиховог ријалитија. Великог брата. Филип Каписода. Добио треће место. И нико се није сетио да их подсети на то. Нико то не помиње данас, зато што је у овој земљи забрањено да се каже истина. Истина је само да се Вучићу опсује мајка. Јел их неко гонио за убиство Ксеније Пајчин. То је као када кажем да нисам држао пушку код Сарајева. За Јовањицу 1000 дана лажу. Нису рекли извините. И шта ћемо сада са овиме. Имамо човека који је добитник трећег места у Великом брату, убио девојку. Јел неко одговарао због тога - запитао је председник.

Ја немам времена свакога дана да демантујем хиљаду њихових лажи, истакао је Вучић.

- Јел треба да кажем да је Ђилас крив за то? Био бих највећи скот да то кажем. Нећу да им се улизујем, мене они не занимају, мене народ занима. Чекам седам дана да неко разговара. Рекао сам да дођу када хоће. Јел треба писмо да им упутим. Каква је процедура да ја позовем Миливојевића на разговор. Јел да му писмо пошаљем. Ово ми није уставна обавеза. Када ми је уставна обавеза позовем се на члан устава, овде немам на шта да се позовем, ја зовем на разговор - казао је он.

Председник каже да је довољно да опозиција само каже да тражи изборе, и да ће их добити.

- Они неће изборе, знају они добро то. Ја разумем све фрустрације, у потпуности. Али прелазне владе неће бити док сам жив. И то није питање ароганције ни бахатости. Једино да ми се нешто деси са здрављем, или да ме убију. Тада могу да праве прелазну владу. Ја сувише волим Србију да би овакви дошли на власт без народне воље. Ја знам шта је држава и влада да бисмо се са тим играли. Ко би одлучио ко улази у прелазну Владу. Неко, ко је смислио да може. Ви разумете да када формирате ту владу та земља је разорена. Тим министрима нико не може ништа, баве се само својом промоцијом због избора, а директно страни фактор управља владом. То се десило и 2000. године, после преврата, тада је земља разорена. Ја отворено кажем, никада то нећу прихватити. Може Ана Брнабић да каже да подноси оставку, никада нећу дати мандат некоме ко ће да формира прелазну владу. То је моја инокосна одлука у складу са Уставом - рекао је он.

Вучић додаје да једино што је исплативо опозицији је да га убију.

- Нека народ зна да је то решење да добију прелазну владу. Да ме убијете, никаква срамота. Можда срамота за оне који би то урадили. Кажу говеда и овце, које јуре по Сави и Дунаву сваки дан. Што не бисте убили говедо или овцу. Избори - кад год хоће. Они су увек могућност за излазак из кризе. Хвале се Нова С и Н1 да су најгледанији. Па шта је проблем. Онај стручњак што формира владе је чешће био на РТС него ја. Чим формирамо покрет за Србију, идемо и ми да протестујемо испред РТС, озбиљан сам кад то кажем - каже председник.

Фото: Принтскрин

 

Он каже и да је укључење РТС пет пута на протест, а без иједног говорника, као у Северној Кореји.

- Уз извињење Ком Џонг Уну. Сви би прихватили они све, само да седну у фотељу, и имају возача. А то што би уништили Србију баш их брига. Они ће да пуштају и глумце на протестима, све ће да пуштају, пошто знају да ће народ да их извижди - истиче Вучић.

Председник је казао да изборе могу да добију кад год хоће, и да је то за опозицију фонтана жеља.

- А који ће све избори бити, то већ није фонтана жеља. И референдум за председника, ја бих највише то волео. Да видите како ће да прођу. То је једино што суштински чини демократију - истиче он.

О извештавању регионалних, пре свега хрватских медија, и изјавама Милојка Пантића за РТЛ, Вучић каже да је добро што га називају "Путином из нашег сусједства".

- Е оптужбе из Њујорк Тајмса су мало другачије. Они су нашли некога са Новог Београда који је рекао да сам био храбар. Боље бити Путин из било чијег сусједства, него Павелић из сусједства. Свако може да пише и говори шта год хоће. То нису медији, већ пропагандна средства. Да се извињавам Динамовим навијачима нећу никада, немам за шта нити ми пада на памет. Да се извињавам што сам са 19 година потукао са неким на утакмици, не пада ми на памет. Видите, Пантић је човек који сматра да је Косово самостално, изразити антисрбин. Ево, јел се хвалим, или су ми навијачки дани греси из младости. Са овом памећу бих се другачије понашао у тим годинама. Да ли сам био са Арканом тамо, нисам, и то је слагао. Знам ко је био, ја нисам. Аркана сам упознао много много касније, на политичкој сцени Србије. И били смо противници. Дакле, када овакву кампању водите, ово су вам све докази правог хибридног рата. Дехуманизација, делегитимизација. Њихов проблем је што се на је плашим ничега, и за мене је једино важно то шта ће неко рећи за 15 година - истакао је председник.

Он је набројао и многе важне инфраструктуне пројекте, које је неко морао да направи и уради.

- Али када то не желите да видите, већ се само бавите оваквим изјавама, онда вам је све јасно. Нема аргумената. Пензије и плате су много веће. Јесмо ли имали чврст курс динара, према евру и долару, да 10 или 11 година стоји. Никада у историји, само што нећемо да признамо. Људи виде да се живи боље, и ја сам срећан због тога. Ја када видим да су на протестима били људи који живе у Београду на води, ја сам срећан. То је резултат мог рада. Да нисам то гурао као булдожер, и да није било подршке Синише Малог, ништа од тога се не би десило - казао је Вучић.

О изјави Николе Која, да тужилац мора да уђе на Андрићев венац и да је Вучић крив за све лоше у овој земљи, председник је рекао:

- Каже ја се мешам у све. Не ти се мешаш у све. Они протестима зову тужиоца да нешто ради или не, а тужилаштво самостално. Не мешам се ни у глуму ни у било шта. Каже крив сам због климе и деце која су страдала. Тужилац за тако нешто мора да гони екс официо. Али он појма нема о томе. Када сте ушли у политику, морате да добијете одговор. Појма немаш ни о чему, и мислите да можете да злоупотребљавате своју популарност. Кажу Јелена Карлеуша подржала Вучића зато што има уговор са Телекомом. А сви они имају уговор са Телекомом. Али они имају право да кажу, а она нема, а није ме чак ни подржала - истакао је председник.

"А овај би стручњак да ангажује тужиоца за Телекомове паре", наставио је Вучић.

- Кажу народне паре? Јесу народне, а што их није било 2012.  године. А ако су народне паре, па што делиш народ. Они мисле да имају право да изнесу мишљење о свему, да крше закон, да наређују тужиоцу како да се понаша, а њих нико не сме да пита ништа. Када мене питају колика ми је плата, ја морам да обавестим јавност. За Јелену Карлеушу мора да се каже, а за њих не сме. Све је овде новац пореских обвезника. А Јелена Карлеуша не зарађује новац - запитао је он.

Вучић истиче да је Никола Којо исто говорио пре пет година, када је претио да ће да се пресели у Словенију, и да ће ваљда сада наћи нову државу у коју ће се преселити.

Председник је позвао чланове СНС да не улазе у блато са увредама, и да осуђује начин на који су посланици из СНС реаговали и одговарали глумцима.

- Ја на ове његове речи не морам да одговарам са шљам, овце, олош... Ја на то морам да одговорим пристојно. Ако је он назвао људе говедима и овцама, а лоше је када им се одговори да су они шљам и олош... Не, то су наши глумци које смо увек волели да гледамо. Овог човека обожавам у Лепа села, лепо горе. Чак сам се одушевио када сам га видео на овој телевизији. Ја зато позивам људе да се не односе према њима како се они односе према нама. А за оне који мисле да, зато што су некада силеџије, па туку своје колеге и редитеље, и мисле да сви други треба да их се плаше. Ајде људи будите озбиљни. Што је рекао Милојко Пантић, ја сам хулиган - казао је он.

Вучић додаје и да су Јанко Типсаревић и друге познате личности које су приступиле СНС прошле кроз пакао због увреда.

- Све је дозвољено у нашој земљи. Хвала што сте ми омогућили да одговорим, надам се да  нисам претио, и да нисам говорио одвратне речи као он, називајући људе говедима и овцама - додаје председник.

Он истиче и да Оливера Зекић једва чека да се распусти РЕМ, и да је сваки дан нападају.

- Шта уствари хоћете. Да би један тајкун могао да добије мало више пара, и да пороби Србију. Он седам година умањује и урушава Србију на сваки начин, да би добио мало пара - истакао је Вучић.

О опомени и укору коју је телевизија Н1 добила од луксембуршког тела за контролу медија зато што су назвали премијерку Брнабић благајник у логору, председник истиче иронично да је он Хитлер, а Ана Брнабић благајник у логору.

- Сваки човек зна да то нема везе са професионалношћу медија. Они су генератор мржње, све време то раде. Кажу негативно рођен, опскурни, фашистички лик, диктатор, криминалац син, отац, брат. Сваки дан то раде. И ево објавили су још једну карикатуру где сам Хитлер, и шта да радим сада. Замислите, Љиља Смајловић је морално флексибилна, а они су морални. Тајкуни неће управљати земљом док сам председник. Само морају да знају да ћу и жив и мртав, и моја деца, да се боре против ових који подржавају насиље. Никада ме неће уплашити, они то одлично знају. Знамо се, сви о свакоме знају све. Као она петорица што су долазима да ме туку, па су се зауставили. Боље часно погинути, него нечасно живети. Мислим да је покојни Гишка рекао: "Боље живети један дан као соко, него хиљаду као миш"  - напомиње он.

Након што је видео изјаву Станиславе Пак, да је била осуђена на ћутање и да јој председник није одговарао на поруке, Вучић је запитао водитељку да ли је озбиљна.

- Поштовани грађани да ли сте чули? Ја сам насилник зато што не одговарам на поруке. Нису они што туку своје жене и децу, него ја. Таква је истина у данашњој Србији. И на друштвеним мрежама и свуда. Прихватам да сам насилник. Вероватно нисам могао да јој одговорим, или нисам хтео. Некада је боље да не одговорим, јер сам тада господар сваке неизговорене речи - казао је председник.

На питање да ли је покрет за Србију замена за СНС, Вучић је одговорио одрично.

- Не постоји замена за СНС, то је сјајна организација са бескрајно добрим људима. То је за мене био тежак тренутак, али знао сам шта ме чека већ сутра, какве обавезе и проблеми на КиМ. То је моја друга кућа, 15 година сам тамо, и сада сам у СНС, само нисам председник. Тако то функционише у демократским странкама. СНС је мотор развоја друштва, подигао болнице и школе. СНС је успео да обезбеди да имамо стабилне јавне финансије, чврсту валуту, да промени лице Србије. Успех СНС ће бити да за две године имамо плате од 1000 евра. Ја ћу бити члан иницијативног одбора тог покрета, и верујем да ће СНС колективно приступити, али и да ће у њега ући и људи који нису у политици. Да тамо буду људи који не навијају за Куртија само зато што мрзе мене. Ја мислим да је тај покрет идеалан, за нови замах, енергију и нове победе - казао је он.

Фото: Принтскрин

 

Председник је рекао да садашња опозиција не може да га победи на изборима, зато што се никада није бавила програмом.

- Народ зна да немате шта да понудите. Из политике ћу отићи сам када донесем ту одлуку, а пре тога ћу помоћи мојим пријатељима који ће Србију водити сигурним путем да победе на још једним изборима. И онда за мене више неће бити учешћа у политичким играма. Морате да знате када вам је време. Никада не бих радио ово што раде фудбалери, па оду у Саудијску Арабију. Али ови победити неће, већ само они који заслуже подршку народа Србије - додаје Вучић.

Он истиче да је сигуран да рејтинг неће пасти на 26 одсто, пошто је раније говорио да ће дати оставку ако подршка падне испод тог броја.

- Неће се тако нешто десити, погледао сам најновија истраживања. То ће зависити од моје одлуке и процене, када не буде било опасности за Србију. Када људи знају да их води сигурна рука, да неко брине о њима, то је мој посао. То ћу наставити да радим још четири године, онда неко други долази на моје место, и ја ћу му радо препустити место - закључио је председник Вучић-

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (138)

НАСТАЈЕ НОВИ ОКЕАН: Пукотина цепа континент на два дела - научници измерили покрете земље и дали прогнозе (ВИДЕО)