"ДА ЛИ ПРИЗНАЈЕТЕ НЕЗАВИСНО КОСОВО?" Вучићева јасна порука у интервјуу за Си-Ен-Ен - "Признајемо само Повељу УН"

Новости онлине

31. 05. 2023. у 20:53

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је данас у интервјуу за америчку телевизију Си-Ен-Ен о актуелној ситуацији и дешавањима на Косову и Метохији.

ДА ЛИ ПРИЗНАЈЕТЕ НЕЗАВИСНО КОСОВО? Вучићева јасна порука у интервјуу за Си-Ен-Ен - Признајемо само Повељу УН

Фото: Принтсцреен/CNN

Новинарка Си-Ен-Ена Иса Соарес је у једном тренутку председника Вучића питала да ли је Србија признаје Косово као независну државу, на шта је он јасно одговорио:

- Ми признајемо само Повељу УН, и то је све што признајемо. Али смо увек спремни да разговарамо о компромисним решењима. И то смо увек радили. Право питање је зашто неко жели да ескалира ситуацију. Чуо са у разним медијима како ће Србија по Путиновом налогу напасти некога. И наравно, то се није десило - казао је председник.

Он је казао да су Срби на северу одлучни да се на миран начин боре за своја права.

- Они само хоће да преживе, да сачувају своја имена и презимена, своју веру. Да живе ту где су живели одувек. Моја молба је да све раде мирно, да сачувају мир и стабилност за све. Морамо да причамо са Албанцима, како бисмо постигли договоре у будућности. Али још једном позивам међународне организације да предузму акцију против оних који су тврдоглави, предузимају опасне акције на терену, и угрожавају мир и стабилност - закључио је председник Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (257)

ЂОКОВИЋ ДИГАО РУКЕ ОД ТЕНИСА, СВИ СУ ЗАПЛАКАЛИ, А ОНДА... Овај детаљ је променио историју спорта