СВЕ ВИШЕ СТРАНИХ ВОЈНИКА НА СРПСКОЈ ЗЕМЉИ: НАТО шаље додатне снаге на Косово и Метохију

Novosti online

30. 05. 2023. у 15:18

КОМАНДА здружених снага НАТО-а у Напуљу саопштила је да је почело распоређивање додатних снага на Косову и Метохији као подршка снагама КФОР-а.

СВЕ ВИШЕ СТРАНИХ ВОЈНИКА НА СРПСКОЈ ЗЕМЉИ: НАТО шаље додатне снаге на Косово и Метохију

Фото: Драгана Зечевић

- НАТО распоређује додатне снаге на Косову (и Метохији), као одговор на недавне немире и рањавање 30 припадника снага НАТО-а за Косово (и Метохију). НАТО је наредио распоређивање Оперативне резерве својих снага (ОРФ) за западни Балкан, које су биле у седмодневној приправности - наводи се у објави Команде здружених снага на Твитеру.

Додатном мултинационалном батаљону резервних снага наређено је да смањи свој статус приправности за распоређивање од четрнаест дана на седам дана, како би били спремни да појачају КФОР ако буде потребно.

- Распоређивање додатних снага НАТО-а на Косову (и Метохији) је разборита мера да се обезбеди да КФОР има способности које су му потребне да одржи безбедност у складу са нашим мандатом добијеним од Савета безбедности УН. Желим да похвалим КФОР што је предузео брзе, уздржане и професионалне акције, како би се зауставили немири и спасили животи. Насиље мора да престане и све стране морају престати да предузимају радње које подривају мир у свим заједницама на Косову (и Метохији) - изјавио је командант Команде здружених савезничких снага у Напуљу адмирал Стјуарт Манч.

Команда НАТО-а у Напуљу је навела да пажљиво прати ситуацију на Косову и Метохији и да ће наставити да координира КФОР-ом како би осигурала да он располаже свим потребним снагама и могућностима  које су му потребне да непристрасно обезбеди безбедно окружење и слободу кретања за све заједнице, а у складу са својим мандатом на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН из 1999. године.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (19)

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ БИО ДУХОВИТ: Шта је рекао човеку који је тврдио да му се указала Богородица - а тек анегдота са пијанцем