ЈУТРО У ЗВЕЧАНУ: Радници се окупили испред општине - желе да уђу на своја радна места

Д. З.

30. 05. 2023. у 09:04

МАДА је ноћ на северу Косова и Метохије протекла мирно, од јутрос су испред зграде општине Звечан почели да се окупљају радници ове општине који не могу да уђу на своја места јер зграду општине и даље држе у блокади припадници специјалне полиције и КФОР-а.

ЈУТРО У ЗВЕЧАНУ: Радници се окупили испред општине - желе да уђу на своја радна места

ФОТО Д.З.

После јучерашњих инцидената и ноћи која је протекла мирно радници се и јутрос окупљају испред зграде општине Звечан.

Са радницима су и представници Српске листе, председник Горан Ракић и потпредседник Игор Симић.

Радници истичу да су се окупили да покушају да уђу на своја радна места и да се увере хоће ли се испоштовати договор који је постигнут са представницима КФОР-а, а који им је саопштио Драган Недељковић, члан привременог органа, да ће се до данас у 15.00 часова припадници специјалне полиције повући.

Осим радника овде се окупљају и грађани који су револтирани због јучерашњих догађаја када су око 16.30 снаге КФОР-а разбиле мирни скуп грађана, а када је после получасовног сукоба и примене шок-бомби, сузавца и гумених метака повређено више од педесет грађана и око четрдесет припадника КФОР-а.

Иначе, после јучерашњих догађаја КФОР је повећао своје снаге, односно присуство у свим општинама на северу, а припадници специјалне полиције и данас се налазе на већини путева на овом подручју.

Да се ситуација која се дешава на северу рефлектује и на остатак пoкрајине потврђује и ноћашњи инцидент који се догодио у Грачаници када је на споменику Милошу Обилићу у центру Грачанице спаљена српска застава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (14)