ДЕТАЉНА ХРОНОЛОГИЈА НАПАДА НА СРБЕ У ЗВЕЧАНУ: Председник Вучић открио како се одвијала ситуација

Novosti online

29. 05. 2023. у 21:05

ПОВОДОМ дешавања на КиМ и напада на Србе у Звечану, председник Александар Вучић ванредно се обратио јавности.

ДЕТАЉНА ХРОНОЛОГИЈА НАПАДА НА СРБЕ У ЗВЕЧАНУ: Председник Вучић открио како се одвијала ситуација

Фото: Д. Зечевић

- Срби на северу КиМ у 7 јутрос окупили су се испред општина Звечан, Зубин поток и Лепосавић  како би исказали незадовољство упадом нелегалних Куртијевих окупатора у српске зграде, јер војници КФОР-а иако су давали гаранције, нису заштитили Србе и нису спречили нелегално и насилно преузимање општина и насиље којем су Срби били изложени. Србе су сачекали војници КФОР-а и бодљикава жица и Куртијеви "градоначелници" које је изабрао у свом тоалету или у свом кабинету, све једно је - рекао је он.

Председник каже да је КФОР пустио Куртијеве "градоначелнике" да уђу у зграде Општине, а онда су њих "штитили тобож од Срба", уместо да су урадили обрнуто.

- Овај лажни градоначелник још се налази у Општини Лепосавић. Највише Срба се окупило испред општине Звечан, где је КФОР ујутру пропустио део радника до улаза, где су их тзв. косовски полицајци дочекали сузавцем и отерали насилно - каже председник и додаје:

- Два возила РОСУ остала су окружена Србима, на који је српски народ окачио заставу и исписао четри слова С, али Срби нису спроводили насиље. Срби су предложили да КФОР замени РОСУ специјалцима а да КФОР може да остане. Србима није сметао КФОР.

- Тада је командант КФОР-а за регион исток рекао да разуме спске захтеве и да ће их пренети. КФОР затим условљава читав договор тиме да Срби пусте два борбена возила РОСУ иза кордона КФОР, ближе општини јер се њихови, албански полицајци ужасно плаше присутних Срба иако су и сами Срби били у двоструком обручу РОСУ и КФОР. Срби на то нису пристали и тада је КФОР кренуо у акцију. У првом реду били су Игор Симић и Горан Ракић. Кренули су да их ударају по мођуножју, по глави, а теже повреде претрпео је Драгиша Миловић који је био у првом реду који се у овом тренутку налази у КБЦ Косовска Митровица. Ударали су их, шутирали, вукли. Симића су покушали да увуку у свој круг сасвим. Срби су га једва одвојили у последњем тренутку. Урадају МИловића, Ракића, почињу ад бавају шок бомбе по народу који устаје, део креће да се склања, а део прихвата борбу. Песницама, на до зуба наоружане припаднике КФОР. Припадник РОСУ са Калашњиковим клечи на земљи и испаљује више хитаца. 

БОНУС ВИДЕО - ХАОС НА КиМ: Пуца се на све стране

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

РИВАЛИ ГЛЕДАЈУ И НЕ ВЕРУЈУ! Новак Ђоковић запрепастио конкуренцију (ВИДЕО)