ШЕШЕЉ О АГРЕСИВНИМ ПОТЕЗИМА ПРИШТИНЕ: Питање је да ли НАТО жели нови рат или смиривање ситуације

Novosti online

29. 05. 2023. у 16:38

ПРЕДСЕДНИК СРС др Војислав Шешељ убеђен је да су агресивни потези Приштине изведени у дослуху са западним силама.

ШЕШЕЉ О АГРЕСИВНИМ ПОТЕЗИМА ПРИШТИНЕ: Питање је да ли НАТО жели нови рат или смиривање ситуације

Фото: Н. Скендерија/илустрација

- Кад су Албанци окупирали зграде Општина на северу Косова и Метохије нико са запада није реаговао док је акција трајала. Кад је све завршено, онда су као вербално то осудили. Ја још нисам чуо категоричне захтеве да се све врати у пређашње стање и да се "специјалне полицијске снаге" повуку са и четири северне општине Косова и Метохије. То говори да је све било смишљено да се накадно направи мало халабуке како би се Срби смирили и да се настави даље са садашњим стањем као свршеном чињеницом. Срби, наравно, то не смеју дозволити. Нема преговора о Косову и Метохији док се све врати у пређашње стање, док се не повуку "специјалне полицијске снаге", док се не уклоне те њихове базе које су већ почели интензивно да граде и да се крене са формирање Заједнице српских општина. Тек онда можемо наставити преговоре - каже Шешељ.

Лидер радикала сматра Србија мора да каже странцима који долазе у Београд како стоје ствари. 

- Морала би наша власт да буде крајње чврста по овом питању. У супротном, може доћи до жешће ескалације, до крвопролића, а онда би Војска Србије и наша полиција морали да уђу на Косово и Метохију - рекао је председник СРС.

Др Шешељ каже да је питање шта је циљ НАТО пакту - нови рат или смиривање ситуације.

- Они вербално наступају као да им је циљ смиривање ситуације, а свакако подстичу сепаратистички режим на агресивне потезе - констатује лидер радикала.

Срби се не боре око зграда, већ за поштовање Бриселских споразума, истиче председник СРС.

- Срби се боре да се поштују сва њихова права. Ови избори не могу да се сматрају регуларним. На те "изборе" је изашло мање од 3% становништва. Приштина мора да формира ЗСО, да понови тај изборини процес. После тога, Срби се могу вратити у привремене "институције" и онда се могу наставити суштински преговори - јасан је Шешељ.

(Ало.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

САД ТО НЕ ЈЕДЕ: Дијана открила који је омиљени Нолетов слаткиш из детињства (РЕЦЕПТ)