БРНАБИЋ: Не могу се министри бирати на улици, када кажемо иде цела Влада, сви беже од избора

Novosti online

29. 05. 2023. у 12:39

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да није нормално да се министри у Влади Србије бирају на улици и да се ту одређује ко ради добар посао, а ко ипак треба да иде.

БРНАБИЋ: Не могу се министри бирати на улици, када кажемо иде цела Влада, сви беже од избора

Фото: Танјуг

Она је данас присуствовала обележавању почетка припремних радова на изградњи објекта на локацији Раковица село у оквиру реализације пројекта БИО4. Након догађаја уследила су питања новинара, с обзиром на то да су новинари истакли да дуго није било догађаја и прилике да поставе питање премијерки.

- Није било прилике за питања јер сам пет целих дана била у Народној скупштини, на предлог опозиционих посланика, да поднесем као председница Владе извештај о безбедности у Републици Србији. Ти народни посланици опозиције који су тражили тај извештај, нису ни гласали за дневну ред. Толико о томе колико су озбиљни у својим захтевима да разговарамо пред грађанима. Неки од њих су бојкотовали читаву седницу, неки делом. Ја сам била тамо пет дана, ниједном нисам изашла, а чула сам словом и бројем од само четири народна посланика предлоге мера. Причало се само и искључиво о политици, људи су били третирани као бројеви и то је било све - рекла је Брнабићева.

Упитана за захтеве са протеста, премијерка је истакла да неки захтеви немају везе са Владом.

- Чланови РЕМ-а нису у надлежности Владе, никакве везе Влада Србије нема са избором чланова савета РЕМ-а. Ријалити програм, колико сам чула, на једној телевизији је већ укинут, а једна друга телевизија нема ни жељу да га укине. Тако да бих рекла да се овде више ради о уређивачкој политици неких медија. Ја лично никада ниједну епизоду ријалитија нисам погледала, мени је та форма страна, међутим, ја као председница Владе не утичем на то. Али не знам ко ће на улици да одреди како је један ријалити добар, а други не - рекла је премијерка.

- Ја мислим да се сви проблеми решавају дијалогом. А дијалог није ево вам наши захтеви – узмите или оставите. За мене то није дијалог. Нико не бежи од политичке одговорности. То значи, оставка целе Владе и идемо на изборе, или председник у складу са својим уставним овлашћењима да мандат за формирање Владе неком другом. Нема разлога за прелазну Владу, то се никада неће десити. А они који протестују кажу, не, не, ми смо мислили оставку само Братислава Гашића а не целе Владе. Шта то значи, чланови Владе се бирају на улици? Неће ваљда сада на улици да се каже овај министар је добар, он остаје, а овај нам се не свиђа, он нека се замени. Чему то? Нисте задовољни министром, све у реду, отићи ће цела Влада - рекла је премијерка.

Брнабићева је истакла да је одређени део медија потпуно иступио из своје улоге о обукао политички шињел.

- Када ми кажемо отићи ће цела Влада, онда такозвани независни медији који највише подржавају протесте и баве се политком, већ јако дуго, кажу нема приче о изборима то разводњава протесте. Па заиста не може да се кадрира на улици, није у реду, то се не дешава у једној земљи - појаснила је она.

Председница Владе истакла је да јој није јасно како ће захтеви протеста спречити неку нову трагедију у Србији и да мисли да се ради о политизацији трагедије.

- Пуно поштовање за грађане који излазе на протесте. Међутим, протест Србија против насиља организују политичке странке. Организују и скуп пријављују највећи насилници у нашем друштву. Срђан Миливојевић, који је рекао да ће старији син председника Вучића завршити као Гадафи. А сви знамо како је он завршио. Мики Алексић, који је улазио у председништво да се обрачуна са Александром Вучићем, па га је позивао напоље да се бију. Он се бори против насиља? Драган Ђилас се бори против ријалитија, човек који је довео ријалити у Србију, и то на телевизију Б92? Који је изместио децу из Пионирског града да би саградио кућу Великог брата? Заиста? То није политизација трагедије? Не постоји земља и време, политичка партија или организација било где на свету, која је овакве или сличне трагедије искористила да оптужи власт да је крива за убиство деце. А дешавале су се трагедије нажалост широм света, али се никада није десило да је неко позвао на политичке протесте поводом тога - закључила је премијерка Брнабић.

БОНУС ВИДЕО: Сада им смета разоружавање и укидање ријалитија

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (123)

МАША ОТКРИЛА СВЕ! Шарапова о томе како је отишла на вечеру са Новаком Ђоковићем