НАПЕТО У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Куртијев градоначелник полаже заклетву, полиција свуда, све под камерама

Новости Онлајн

19. 05. 2023. у 09:49

ПРИПАДНИЦИ тзв. Косовске полиције овог јутра приметни су у великом броју на свим раскрсницама и улицама које воде до зграде општине Северна Митровица.

НАПЕТО У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Куртијев градоначелник полаже заклетву, полиција свуда, све под камерама

ФОТО Д.З.

Од раног јутра полиција је распоређена у већем броју и око саме зграде општине.

Службеници полиције су ангажовали и возило које склања непрописно паркиране аутомобиле, око главног моста на Ибру.

Ситуација у граду на Ибру је мирна, али се примећује напетост. На местима где се налазе полицајци мањи је број грађана, који углавном избегавају да се крећу тим улицама и код новинара се распитују шта се дешава и због чега је од јутрос толико полицајаца у граду.

Насилно преузимање општина на северу Косова и Метохије, после нелегитимних избора, на којима је гласало свега 13 наших сународника, биће спроведено данас. Према инфомацијама које је обелоданио председник Србије Александар Вучић, представници Приштине намеравају да у згради у Косовској Митровици одрже конститутивне седнице за три општине и изаберу лажне градоначелнике.

Подсетимо, избори у четири општине на северу Ким, у којима углавном живе Срби, одржани су 23. априла након што су наши сународници, због непоштовања Бриселских споразума од стране Приштине и упада тзв. специјалних јединица косовске полиције на север покрајине, напустили привремене приштинске институције, полицију и судство. Крајем прошле године, уз присуство бројних припадника тзв. косовске полиције у згради општине у Северној Митровици, одржана је седница на којој су новоименовани одборници положили заклетве, а за председника је изабран Неџат Угљанин. Тиме су Албанци фактички отели власт у Северној Митровици.

БОНУС ВИДЕО: ЦЕО ТИМ КАО ЈЕДАН - За хероје из Косовског Поморавља домаћински дочек код Предејана

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)