ПОНОВО УПАД АЛБАНАЦА У КУРШУМЛИЈСКОМ СЕЛУ: Направили преметачину, украли ствари и пса!

Д. З.

20. 04. 2023. у 19:58

У КУРШУМЛИЈСКОМ селу Растелица, на административној линији са Косовом и Метохијом, забележен је још један упад Албанаца који су извршили преметачину у домаћинству Ераковића, једном од малобројних настањених у овом селу двадесетак километара удаљеном од Куршумлије.

ПОНОВО УПАД АЛБАНАЦА У КУРШУМЛИЈСКОМ СЕЛУ: Направили преметачину, украли ствари и пса!

фото приватна архива

Наиме, Радован Ераковић један од власника сеоске куће која је од почетка године обијена по други пут, истиче за наш лист да нема сумње да су лопови из суседних албанских села који су већ пљачкали његово домаћинство.

- Осим што су извршили преметачину по кући, покушали су да украду пумпу за наводњавање, али због тежине нису успели да је однесу. Украли су ми двоглед и нешто мањих ствари као и керушу коју су прошли пут успели да украду са два штенета, али која се у међувремену вратила - појашњава Радован који је случај пљачке пријавио полицији.

И док истиче да су лопови вероватно исти као и шумокдарице, Ераковић наглашава да су малобројни настањени мештани уплашени за своје животе због несметаних упада Албанаца из суседних подујевских села.

Иначе, у овом куршумлијском селу од десетак домаћинстава настањено је свега њих неколико који су уверени да Албанци из подујевских села са друге стране административне линије и брда које дели ту линију прате ситуацију на њиховом подручју и у крађу шуме и обијање кућа крећу када полицијска патрола напусти село.

- Због тога смо тражили стални полицијски пункт у селу, али то нам вероватно због малобројних мештана није омогућено. Међутим, уколико се наставе овакви упади Албанаца ми ћемо се сами заштитити - истичу наши саговорници из овог куршумлијског села уз административну линију са Косовом и Метохијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ОДРЕКАО СЕ ТИТУЛЕ! Новак Ђоковић објавио где и када игра до краја 2023. године