У ЗУБИНОМ ПОТОКУ СУТРА ПРОТЕСТ ЗБОГ ХАПШЕЊА СРБИНА: Огласили се из Канцеларије за КиМ - Курти пoкушава да изазове хаос и нову кризу

Д. З.

01. 04. 2023. у 21:54

НАСИЛНИМ, нервозним и изнуђеним потезима Kосовске полиције која је данас ухапсила Милована Б. у Зубином Потоку и наставила да малтретира Србе на северу Kосова и Метохије, показује се заправо права намера Аљбина Kуртија, а то је покушај изазивања хаоса и стварања нове кризе.

У ЗУБИНОМ ПОТОКУ СУТРА ПРОТЕСТ ЗБОГ ХАПШЕЊА СРБИНА: Огласили се из Канцеларије за КиМ - Курти пoкушава да изазове хаос и нову кризу

фото Канцеларија за КиМ

Канцеларија за КиМ о хапшењу Србина из Зубиног Потока

Kурти на сваки могући начин, преко својих посилних, покушава да изазове тензије на северу Kосова и Метохије, како би испровоцирао реакцију Срба, које би потом оптужио за потенцијалну ескалацију ситуације на терену, само да би побегао од дијалога и обавеза из Охрида које се тичу формирања ЗСО - саопштила је између осталог вечерас Канцеларија за Косову и Метохију поводом хапшења Србина из Зубиног Потока.

Из Канцеларије истичу да није случајно Kурти изабрао да баш данас крене да хапси Србе, као што је и позив за издржавање казне Ивану Тодосијевићу темпирао пред почетак разговора у Бриселу и што је наставио да на сваки начин малтретира Србе на северу KиМ, не би ли у стварању кризе нашао оправдање и избегао формирање ЗСО, а затим себи продужио време на власти, а све заклањајући се иза некакве “борбе против корупције”.

- Kурти, по опробаном сценарију, подиже тензије на терену и призива ескалацију сваки пут пред разговоре у Бриселу, иако је добио јасна упозорења међународних званичника да спусти тензије, престане са једностраним насилним потезима и крене у процес нормализације односа. Сада је свима јасно ко је фактор нестабилности на Западном Балкану, ко руши дијалог, тако да ништа код Kуртија не може бити “нормално” па ни нормализација односа-закључује се у вечерашњем саопштењу Канцеларије за КиМ.

Иначе, према незваничним сазнањима вечерас су се у знак протеста због хапшења суграђанина окупили Срби из Зубиног Потока, али су се разишли најављујући за сутра протест.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (2)

ТАЈНОВИТЕ СМРТИ ГЛУМАЦА: Били су близанци - један се утопио, за другог су везане језиве приче