ВУЧИЋ У ОБИЛАСКУ ПАВЛИЦЕ КОД РАШКЕ: Председник у етно селу и музеју "Топлина душе" (ФОТО)

Танјуг

31. 03. 2023. у 16:41

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић данас је у оквиру посете Рашком округу обишао село Павлица, као и етно село и музеј "Топлина душе".

ВУЧИЋ У ОБИЛАСКУ ПАВЛИЦЕ КОД РАШКЕ: Председник у етно селу и музеју Топлина душе  (ФОТО)

Фото: Новости

Вучића је испред етно села дочекао власник и домаћин етно села Зоран Кошанин и становници Павлице, а са председником су у обиласку и министарка пољопривреде шумарства и водопривреде Јелена Танасковић и министар туризма и омладине Хусеин Мемић. Сеоско туристичко домаћинство "Топлина Душе" налази се у селу Павлица, на око седам километара од Рашке.

Фото: Новости

Састоји се од породичне куће, мини зоо врта и етно музеја који чини 11 објеката, старих брвнара са различитим мотивима. Међу њима се издвајају воденица са воденичким точком и жрвњом, бачија (млекар), ковачка радионица са ковачким мехом, соба са креветима и сламарицом, столарска радионица, надстрешница од делова салаша и друго. Све брвнаре су у свом изворном облику, украшене предметима карактеристичним за конкретан објекат, док породична кућа служи за смештај гостију.

Фото: Новости

Уочи посете, Кошанин је за Танјуг изјавио да је председникова посета етно селу својеврстан "ветар у леђа" и додао да је убеђен да ће помоћи да за овај туристички објекат чује велики број људи. Вучић је посету Рашком округу започео у Новом Пазару где је присуствовао обележавању почетка радова на реконструкцији и доградњи Опште болнице “Нови Пазар”.

Планирано је да, Вучић посету Рашкој области заврши у Краљеву где ће се у Спортском центру “Ибар” обратити грађанима. Председник је раније најавио да ће кренути у обилазак Србије и да ће до краја године обићи свих 25 округа, а до сада је обишао Пчињски и Сремски округ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (227)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима