ШОЛАКОВИ МЕДИЈИ ОПТУЖУЈУ ТЕЛЕКОМ ЗА ОНО ШТО И САМИ РАДЕ: Из Јунајтед групе имали састанке са Билчиком

Новости онлине

31. 03. 2023. у 16:18

Представници компаније Драгана Шолака су за годину дана имали два састанка са изветиоцем Владимиром Билчиком, а то што је после примио и људе из Телекома за Н1 и Нову је доказ “афере”

ШОЛАКОВИ МЕДИЈИ ОПТУЖУЈУ ТЕЛЕКОМ ЗА ОНО ШТО И САМИ РАДЕ: Из Јунајтед групе имали састанке са Билчиком

Принтсцреен

У случају вршења политичког и медијског притиска на Европски парламент какав се не памти у историји ове институције ЕУ, медији под контролом Јунајтед групе и Драгана Шолака ових дана су објавили серију најстрашнијих оптужби и увреда на рачун специјалног известиоца за Србију Владимира Билчика.

Телевизије и портали Нова С и Н1, као и дневни лист Данас, између осталог тврде да Билчик ради за интересе компаније Телеком Србија, која је тржишни конкурент њиховим власницима из Јунајтед групе.

Принтсцреен

Поред гомиле анонимних извора, једини “доказ” који су тим поводом изнели јесте чињеница да је Владимир Билчик, у оквиру својих редовних активности и надлежности, имао званичан састанак са представницима Телекома, као и одвојен сусрет са представницима фирме Адрија Медија Група.

Билчик је, у складу с правилима, оба састанка званично пријавио и њихово одржавање је објављено на интернет сајту Европског парламента. 

Од овог случаја Н1, Нова и Јунајтед група покушавају да направе огромну аферу, а шта је у свему посебно занимљиво: тај исти Владимир Билчик је у року од 12 месеци имао и два састанка са представницима те исте Јунајтед групе! 

Шолакови медији и компанија на сва звона оптужују Телеком Србија за оно што и сами раде! 

Принтсцреен


Лажни “независни, професионални” медији Нова С и Н1 су листајући активности Билчика из претходног периода на сајту ЕП једноставно заобишли чињеницу да су са специјалним известиоцем ЕП састанке имале њихове газде из Јунајтед групе: први пут 30. новембра 2021. и други пут 15. новембра 2022. године.

Принтсцреен

Јунајтед група је, дакле, имала чак интензивније контакте са Владимиром Билчиком од Телекома, који је тек ове године први пут изнео своју аргументацију на састанку са известиоцем парламента ЕУ. 

Лажни медији Нова С и Н1 ових дана су објавили бар петнаестак прилога против компаније Телеком Србија и директора Владимира Лучића, а за три године више од 400, кршећи све норме новинарства

Али, очигледно да лобирања Шолакове компаније код Билчика нису била најуспешнија, па су одлучили да против овог званичника ЕУ покрену кампању каква се не памти ни у Бриселу ни у Београду.

Лажни “независни, професионални” медији Нова С и Н1, као и лист Данас, ових дана су објавили најмање петнаестак екстремно негативних прилога против Телекома Србија и генералног директора компаније Владимира Лучића, притом кршећи све могуће стандарде новинарске професије. 

Ово је уједно наставак њихове бесомучне кампање против тржишног конкурента, јер су у претходне три године имали укупно више од 400 стотине негативних прилога, без иједног позитивног, док је неутрално интонираних не више од десетак.

Јунајтед група је сада овај манир вођења најбруталније кампање - тако што преко својих медија бесомучно жигоше и “рекетира” све оне који стану на жуљ Драгану Шолаку и угрозе његове пословне и политичке интересе - из Београда пренела у Брисел.

“У историји Европског парламента не памти се када се неко усудио да врши овако бруталан политички и медијски притисак на званичнике ЕП као што то сада ради Јунајтед група. Међутим, ако мисле да то што већ дуги низ година раде на Западном Балкану могу да наставе у Бриселу, гадно су се преварили”, рекли су наши извори блиски парламенту ЕУ.

Билчик им је на мети због извештаја ЕП

Најновија кампања медија под контролом Јунајтед групе против Телекома Србија води се у сусрет извештају о ситуацији у Србији, за који је задужен специјални известилац Владимир Билчик и о којем ће Европски парламент да гласа крајем априла или у мају. 

Јунајтед група и Драган Шолак, преко себи блиских посланика ЕП, покушавају да Телеком Србија у том извештају буде именован и негативно поменут. Као највећу препреку за остварење тог циља, бар у Бриселу, “таргетирали” су самог Билчика.

А ево шта је из канцеларије Владимира Билчика саопштено тим поводом: 

„Господин Билчик жали због покушаја ометања процеса преговора (о извештају ЕП) цурењем информација и спекулацијама. Он ће коментарисати коначни текст извештаја тек након што преговори и гласање буду завршени, јер у актуелним политичким преговорима важи само један принцип: ништа није договорено док све не буде договорено и једини текст који је битан је коначни текст извештаја”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКАВ ЧОВЕК! Ђоковић са два сата закашњења дошао на четвртфинале Ролан Гароса и - победио упркос бруци судије!