ШАМАР КФОРА ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: НАТО се огласио о забрани тзв. КБС - Ништа се није променило

Novosti online

30. 03. 2023. у 22:29

НОВА "стратегију одбране" одметничких власти у Приштини се наводи да ће створити јединствени ланац командовања тзв. КБС-ом на целој територији Косова и Метохије, укључујуц́и и север, али је Кохи у НАТО-у речено да је за долазак тзв. КБС-а на север и даље неопходна претходна сагласност команданта Кфора.

ШАМАР КФОРА ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: НАТО се огласио о забрани тзв. КБС - Ништа се није променило

Фото: Принтскрин

Одметничке власти у Приштини су изразиле намеру да прошире КБС на целу територију Косова и Метохије, али овоме није претходио захтев за измену садашњег споразума са НАТО-ом, по коме тзв. КБС могу да дођу на север само уз посебну дозволу Кфора.

НАТО је у писаном одговору Кохи потврдио да се ништа није променило у односу на забрану тзв. КБС-у.

- Није дошло до промене става снага мисије предвођених НАТО-ом, Кфора, који тренутно имај око 3.700 војника на терену. За постављање (тзв.) КБС-а на север Косова (и Метохије) потребна је претходна сагласност Кфора. Кфор у последње време у вези с тим није добио никакав захтев - стоји у одговору НАТО-а.

БОНУС ВИДЕО: Приштина упорно игнорише захтеве да истражи масовне гробнице

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (2)

НЕМА ПРЕДАЈЕ! Читава престоница се сакрила због невремена, али не и ова девојка - она је имала јако важан задатак (ВИДЕО)