БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

Танјуг

30. 03. 2023. у 14:08

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

Фото: Принтскрин

Сајт је покренут у Приштини, а 860 је број на бар-коду српских производа. Поред имена сајта, приказана је и фотографија која асоцира на оружане сукобе из 1999. Грађани се позивају да не купују кондиторске производе, флаширану воду, разне сокове, јестиво уље, па чак и фарбу за косу!

На сајту "Бојкото 860", на списку производа које не би требало куповати су кекс, чипс, смоки, разни сокови, јестиво уље, па чак и фарбе за косу, али и кока-кола, фанта, швепс.

"Сваки производ увезен из Србије јесте инвестиција за набавку наоружања српске војске! Бојкотујте производе Србије!

Бојкотујте 860 бар-код! Престаните да финансирате српску војску", поручују аутори сајта.

Председник Асоцијације српских привредника општине Грачаница Саша Секулић каже за Танјуг да ово није ништа ново:

- Знам да је то било и раније, сећате се случаја са увођењем такси, а пре пар месеци имали смо и забрану продаје јестивог уља произведеног у Републици Србији. Међутим, нико не говори о томе да имамо и бојкот српских пољопривредних производа на српској пијаци. Задњих месец-два ви немате више Албанаца који долазе на српску пијацу у Грачаници да купују производе - рекао је Секулић.

Према његовим речима, то је популистичка политика многих албанских партија које на све начине покушавају да што мање производа из Србије дође на простор тзв. Косова, али и да се што мање продају производи Срба који живе на Косову и Метохији. Како каже, овакви потези нису нормални.

- Мислим да у 21. веку треба да буде потпуна слобода кретања, робе, новца и капитала, а људима још пада на памет да бојкотују неке производе. То нема логике и потпуно је свеједно да ли производи долазе из Србије или било које друге државе. За мене је то ненормално и мислим да то неће успети као што до сада многе ствари нису успеле - закључио је он.

(Итнормер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (12)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ево кога још Хаг тражи осим Шешеља