МИЉАН ЈОВАНОВИЋ, ЗА "НОВОСТИ", О АГОНИЈИ НА ЈАРИЊУ: Неко је телефоном наредио да ме ухапсе

Д. ЗЕЧЕВИЋ

29. 03. 2023. у 14:11

БИО сам са супругом до Рашке из приватних обавеза, а на прелазу Јариње нормално сам показао документа. Међутим, у повратку, када сам предао документа, човек који је радио на полицијском пункту, а којем не знам име, рекао ми је да сам на потерници за организовани криминал. Узалуд сам покушавао да објасним да је у питању грешка, да су ме помешали са бившим колегом који има слично име и презиме и који је на потерници од 2020. али било је узалуд.

МИЉАН ЈОВАНОВИЋ, ЗА НОВОСТИ, О АГОНИЈИ НА ЈАРИЊУ: Неко је телефоном наредио да ме ухапсе

ФОТО Д.З.

Ово за "Новости каже Миљан Јовановић (44), из Каменице код Лепосавића, бивши припадник косовске полиције, који је у уторак по подне ухапшен на административном прелазу Јариње, и то пред супругом и двоје деце од седам и пет година.

- Рекли су ми да паркирам кола са стране и позвали ме да уђем у канцеларију. Иако су двојица бивших колега, припадника косовске полиције, објашњавали шефу смене да је у питању грешка и били су на корак до тога да ме пусте, неко је позвао телефоном и рекао да ме ухапсе.

По доласку кући, а после агоније коју је прошао, Миљан нам каже да су га најпре испитивали више од сат и по, а онда су му око 18 часова ставили лисице:

- Тројица припадника специјалне јединице РОСУ буквално су ме угурала у џип. Нису ми дали ни да попричам са супругом, угурали су ме у кола, стали су код импровизованог пункта код Јариња, где су ушла још двојица полицајаца. Нису ми рекли где идемо. Одвели су ме у полицијску станицу у јужни део Митровице, где су у шест ујутру дошла тројица полицајаца и одвела ме у Приштину, у неку зграду за борбу против организованог криминала. Ту је установљено да је у питању грешка, дали су ми неки папир и довезли ме до Бошњачке махале у северном делу Митровице, одакле сам се ја снашао за превоз - каже нам Миљан.

Он је уверен да је његово хапшење било политички мотивисано. Како каже, потребно је ухапсити било ког Србина, а његово име и презиме се готово "поклопило" са именом такође бившег припадника косовске полиције и за тим Србином је расписана потерница. Иначе, Јовановић је косовску полицијску службу напустио новембра прошле године када су то учинили и сви српски припадници полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АНТИСРПСКО ЛУДИЛО СЕ ПРЕНЕЛО НА УЛИЦЕ! Хрвати и Албанци наставили са скандалима (ВИДЕО)