ВУЧИЋ: Трудићу се да сачувамо мир у нашој луци

Танјуг

28. 03. 2023. у 15:00

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас да се прибојава да ће се Европа суочавати са још тежим последицама рата у Украјини, да се нада да ће велики лидери заједно успети да смире ту ситуацију и истакао да ће се и он трудити да колико је могуће Србија сачува "мир у својој луци и мир у малом српском броду који ће наставити да плови ка Европи".

ВУЧИЋ: Трудићу се да сачувамо мир у нашој луци

Фото: Танјуг

Вучић је на конференцији за медије после сусрета са председницом Грчке Катерином Сакеларопулу рекао да се нада и да ће велики лидери успети да смире ситуацију у Европи, осврћући се и на немире у Паризу због пензионе реформе.

Додао је да жели да укаже да је то што се дешава у Француској, како је казао, помало чудно.

- Да ли неко стварно мисли да је разлог подизања (стросне границе за услов за пензију) до 64 године разлог за онолике протесте? Немачка има до 67 година. Ја сам био тај који је спроводио реформе и подигао на 65 година у Србији. Имали смо демонстрације, али не такве. Мислите ли да је то само политика? Не, нешто се друго ту дешава - оценио је Вучић.

Према његовим речима у свету и Европи је све мање тога што је постављено "на рационалним основама", а све више "неукротиве политичке страсти".

- Све је мање тога да било ко жели било кога да чује и саслуша, а све више долазимо до једног новог политичког термина или синтагме, коју бих назвао - неукротива политичка страст, која нема везе са чињеницама, реалношћу и рационалним приступом. Довољно је да причате било шта у данашњој ери социјалних мрежа, да добијете страст и емоцију дела популације на своју страну и можете да радите шта хоћете са несагледивим последицама - рекао је Вучић.

Додао је да није његово да брани председника Француске Емануела Макрона, али је нагласио да је он урадио што и многи други тиме што је подигао старосну границу за одлазак у пензију за две године, док је у Србији та граница за мушкарце подигнута за три, а за жене за пет година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (351)

ПОСКОК НАЂЕН У ДВОРИШТУ КОД НИША: Стручњаци имају корисне савете за власнике кућа