ХВАЛА ГРЧКОЈ НА ПОШТОВАЊУ НАШЕГ ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА: Вучић поручио - Београд и Атина привржени принципима УН

Новости онлине

28. 03. 2023. у 12:50

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да су Србија и Грчка потврдиле приврженост и подршку принципима резолуција УН и територијалног интегритета.

ХВАЛА ГРЧКОЈ НА ПОШТОВАЊУ НАШЕГ ТЕРИТОРИЈАЛНОГ ИНТЕГРИТЕТА: Вучић поручио - Београд и Атина привржени принципима УН

Фото: AP Photo/Darko Vojinovic

Он је после састанка са председницом Грчке Катерином Сакеларопулу и након пленарног састанка делегација Србије и Грчке рекао да, као што Грчка подржава наш територијални интегритет, тако и Србија подржава територијални интегритет и суверенитет Хеленске државе и на копну и на води.

"Хвала председници и премијеру на подршци територијалном интегритету. За нас је важно поштовање међународног права и током сусрета сам потврдио колико је важно радити на компромисним решењима са Приштином", рекао је Вучић.

Како је истакао, захвалио се грчкој председници на подршци Србији на европском путу и што су се трудили да помогну.

- Верујем да у наредном периоду можемо да постигнемо даљи напредак и у економији - рекао је он.

Он је истакао да је срећан, јер је угостио грчку делегацију.

- Србија и Грчка имају више од традиционалних, сестринских и братских односа - наши народи се добро разумеју, а политичари само прате оно што људи одавно осећају. Данас смо анализирали и политичку ситуацију у региону југоисточне Европе, у свету, билатералне и економске односе, могућности даље сарадње - нагласио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (242)

КАКО ЈЕ ГАГА УМАЛО ДОБИО БАТИНЕ ОД ПАЈЕ: Дошао на снимање пијан, једга говори текст... Вуисић био прек, Бата Стојковић се НИЈЕ извукао