ВУЧИЋ О ПОНОШУ: Победили смо на изборима, а сада гледамо хистерију која нема везе са политиком

Novosti online

26. 03. 2023. у 10:44

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је о нападима Здравка Поноша на њега.

ВУЧИЋ О ПОНОШУ: Победили смо на изборима, а сада гледамо хистерију која нема везе са политиком

Фото: Принтсцреен/Прва/Танјуг/Ђорђе Томић

- А што се тиче тога када ме називају издајником. Што се Поношеве изјаве тиче, тај човек је био противкандидат на изборима. И добио је више од милион и петсто хиљада гласова мање. И нико га није нападао, да је држављанин Хрватске. Није логично да будете председник државе, али и да будете држављанин стране земље. Победили смо тада на најчистији могући начин. А сада гледамо хистерију која нема везе са политиком. У тим њиховим медијима, које су тобож прозападне, највећу подршку имају они који вичу да сам издајник, и да сам срушио националне интересе, а немају аргументе за то. Они хоће да спусте СНС са неких 45-46 одсто на 35 одсто. Знају да они који су гласали за СНС неће гласати за Поноша или неког другог. И зато пуштају десничаре мислећи да ће наши гласови отићи код њих - рекао је он.

Председник каже да би потом почеле уцене свих политичких актера усмерене ка СНС.

- И тада би људи који су уништавали "стреле" и топили тенкове у Чешкој, били на власти. Али опет су погрешили. Оно што могу да кажем је да смо успели да одбијемо све те нападе, већ смо променили политичку мапу Србије. Све њих, екстремисте са десна смо успели да спустимо значајно. Сви они немају никакву политику. То је политика "Вучић педер, лудак, убићемо га, сместићемо га у затвор" - истакао је Вучић.

Он каже да мора да постоји политика, и да он неће да лаже никога, а посебно не бираче.

- Неко мора да води државу. Не може у свако село да стигне аутобус. Хоћете из свог џепа да платите то? Нећете, мислите да постоји неки ћуп из ког ће да се извади новац. Видели сте на свим телевизијама. Страшно како је скуп лук, како је скуп целер. А да је јефтин, отишли бисте код произвођача да правите прилог како све пропада, и како он не зарађује. Увек постоји код нас потреба да се каже нешто негативно. Зато немојте да се бавите политиком без политике. Људи неће више да се руши и пали. Сви су мислили да сам луд зато што сам причао о литијуму. И и даље тврдим да смо направили грешку, процветала би нам западна Србија - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (51)

Огласио се РТС поводом Сејове тужбе