ЗА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА КОСОВО ШАМПИОН ВЕРСКИХ СЛОБОДА: А шампиони срушили 150 цркава и не враћају земљу Дечанима

Novosti online

24. 03. 2023. у 08:39

АМЕРИЧКИ амбасадор на тзв. Косову Џефри Ховенијер изјавио је синоћ да се осећа срећним што је учествовао на ифтару који је служио за особље амбасаде, у светом месецу Рамазану.

ЗА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА КОСОВО ШАМПИОН ВЕРСКИХ СЛОБОДА: А шампиони срушили 150 цркава и не враћају земљу Дечанима

Фото: Принтскрин

Он је на свом Твитер налогу објавио "да Косово остаје шампион верских слобода".

- Част да се придружим породици америчке амбасаде у Приштини на вечери, ифтару поводом светог месеца Рамазана. Косово остаје шампион верских слобода, једне од многих важних вредности које деле наше две земље - написао је Ховенијер на Твитеру.

А како у пракси изгледају те "заједничке вредности" Вашингтона и Приштине најбоље сведочи случај Дечани.

Наиме, древном српском манастиру пуних седам година власти у лажноj држави не враћају имовину, упркос одлуци Уставног суда тзв. Косова који је то наложио правоснажном пресудом. За то време у Приштини је промењено пет влада и два председника привремених институција, али нико није спровео у дело поменуту одлуку која прецизира да се задужбини српског краља Стефана Дечанског врате 24 хектара земље, за шта се, бар на речима, залажу и амбасадори Квинте на Косову и Метохији, укључујући, ваљда, и Ховенијера. Светињи је 1946. године одузето више од 700 хектара земљишта и шуме, а ту одлуку комунистичких власти у Приштини „поштују”, јер им иде у прилог.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти истиче да је Косово „најдемократскија земља на западном Балкану”, али одбија да примени поменуту пресуду и тврди да та земља припада друштвеним предузећима „Апико” и „Иљирија”, односно да никада није припадала СПЦ.

О другим "шампионским подухватима" приштинских власти, од 1999. наовамо, када је са лице земље збрисано више од 150 српских цркава и манастира од којих 61 имају статус споменика културе, не вреди трошити речи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (16)

КАКО ЈЕ ГАГА УМАЛО ДОБИО БАТИНЕ ОД ПАЈЕ: Дошао на снимање пијан, једга говори текст... Вуисић био прек, Бата Стојковић се НИЈЕ извукао