СРЦЕПАРАЈУЋА ХИЛОВА ОБЈАВА: Пошто нам је "бирао" министре, сад брине и о правосуђу (ФОТО)

В. Н.

23. 03. 2023. у 17:23

ПОШТО је својевремно изразио амбицију да саставља Владу Србије и да у име наше власти и државе бира стратешки пут, односно да нас подучава да нам је од велике користи да уведемо санкције Русији, амерички амбасадор у Београду напрасно се "забринуо" и за стање у српском правосуђу.

СРЦЕПАРАЈУЋА ХИЛОВА ОБЈАВА: Пошто нам је бирао министре, сад брине и о правосуђу (ФОТО)

Фото: Амбасада САД

Наиме, Кристофер Хил се на "твитер" налогу Амбасаде похвалио да се састао са Бојаном Савовић и Јасмином Пауновић, тужитељкама у Вишем тужилаштву у Београду , које су недавно премештене у друго одељење по налогу Вишег тужиоца Ненада Стефановића.

У објави је наведено:

- Независно правосуђе и борба против корупције кључни су за напредак Србијем а нарочито чланство у ЕУ. Сједињене државе у потпуности подржавају Србију у том настојању и цене партнерство професионалаца у Тужилаштву, који су тога свесни, попут Бојане Савовић и Јасмине Пауновић.

Фото: Амбасада САД

Тако се екселенција поново умешала у унутрашње ствари Србије кршећи Бечку конвенцију, а све под срцепарајућом бригом за поштовање владавине права. Занимљиво је и то што је своје гошће назвао "партнерима".

Подсетимо, Хил је у јеку преговора о саставу актуелног кабинета Ане Брнабић јавно говорио како би "волео да се формира прозападна Влада Србије" и да је то "једина опција".

Такође, бринуо је и за наш геополитички положај и економију, па нам је недавно поручио да "Србија плаћа високу цену неувођења санкција Русији, али да још није касно да их уведе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (30)

БИЛО ИМ ЈЕ ЖАО ДА МЕ МАЛТРЕТИРАЈУ Коља о хендикепу: Гледам на то као на предност