НЕМАЧКИ ДИПЛОМАТА СЕ МЕША У ОСНИВАЊЕ ЗСО: Због оправдане реакције Срба доводи у питање испуњење споразума

Новости онлине

22. 03. 2023. у 19:14

ЗАМЕНИК шефа мисије амбасаде Немачке у Београду Карстен Мајер-Вифхаузен изјавио је данас да формирање Заједнице српских општина на Косову није могуће ако се не предају листе кандидата за изборе које Приштина планира да спроведе у четири општине на северу Косова.

НЕМАЧКИ ДИПЛОМАТА СЕ МЕША У ОСНИВАЊЕ ЗСО: Због оправдане реакције Срба доводи у питање испуњење споразума

Фото: Профимедиа

- То је потпуно практично питање. Уколико немате званичнике, градоначелнике не можете да креирате заједницу општина. Без људи у њима немате институције. Потребне су вам те институције. То је то - изјавио је немачки дипломата на питање које су могуће последице уколико листе кандидата не буду предате до истека рока.

Мајер-Вифхаузен је на панелу "Ништа између - Европски предлог за нормализацију односа Београда и Приштине" додао да ће се, уколико се нека од листи не пријави за изборе, знати ко сноси одговорност за одлагање формирања ЗСО.

Српска листа поновила је да неће учествовати на ванредним локалним изборима у четири општине на северу Косова док не буде формирана Заједница српских општина и док се са тог подручја не повуку све косовске специјалне јединице.

Рок који је Централна изборна комисија (тзв.) Косова одредила за пријаву кандидата за вандредне изборе које Приштина планира да спроведе у четири општине на северу Косова крајем априла неколико пута је продужаван и истекао је данас.

Панел "Ништа између Европски предлог за нормализацију односа Београда и Приштине" организовали су Европски покрет у Србији и Фондација Фридрих Еберт.

(Косово Онлине)

БОНУС ВИДЕО: ВУЧИЋ - Нећу признати тзв. Косово

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (9)

ДОК СМО МИ ПЕВАЛИ ХЕЈ СЛОВЕНИ, ОНИ СУ... Предраг Мијатовић објаснио зашто су Хрвати после распада СФРЈ били бољи од Србије у фудбалу