НЕМАЧКИ ДИПЛОМАТА СЕ МЕША У ОСНИВАЊЕ ЗСО: Због оправдане реакције Срба доводи у питање испуњење споразума

Новости онлине

22. 03. 2023. у 19:14

ЗАМЕНИК шефа мисије амбасаде Немачке у Београду Карстен Мајер-Вифхаузен изјавио је данас да формирање Заједнице српских општина на Косову није могуће ако се не предају листе кандидата за изборе које Приштина планира да спроведе у четири општине на северу Косова.

НЕМАЧКИ ДИПЛОМАТА СЕ МЕША У ОСНИВАЊЕ ЗСО: Због оправдане реакције Срба доводи у питање испуњење споразума

Фото: Профимедиа

- То је потпуно практично питање. Уколико немате званичнике, градоначелнике не можете да креирате заједницу општина. Без људи у њима немате институције. Потребне су вам те институције. То је то - изјавио је немачки дипломата на питање које су могуће последице уколико листе кандидата не буду предате до истека рока.

Мајер-Вифхаузен је на панелу "Ништа између - Европски предлог за нормализацију односа Београда и Приштине" додао да ће се, уколико се нека од листи не пријави за изборе, знати ко сноси одговорност за одлагање формирања ЗСО.

Српска листа поновила је да неће учествовати на ванредним локалним изборима у четири општине на северу Косова док не буде формирана Заједница српских општина и док се са тог подручја не повуку све косовске специјалне јединице.

Рок који је Централна изборна комисија (тзв.) Косова одредила за пријаву кандидата за вандредне изборе које Приштина планира да спроведе у четири општине на северу Косова крајем априла неколико пута је продужаван и истекао је данас.

Панел "Ништа између Европски предлог за нормализацију односа Београда и Приштине" организовали су Европски покрет у Србији и Фондација Фридрих Еберт.

(Косово Онлине)

БОНУС ВИДЕО: ВУЧИЋ - Нећу признати тзв. Косово

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (9)

НАТАША КАНДИЋ ОПТУЖЕНА ЗА МОБИНГ Огласили се запослени: Злоставља нас, малтретира и вређа