УЗАЛУД КУРТИ ИЗМИШЉА НОВЕ ПОЈМОВЕ: Формирање ЗСО је обавеза Приштине

Танјуг

22. 03. 2023. у 16:15

УЗАЛУД Аљбин Курти покушава да побегне од обавезе формирања Заједнице српских општина скривајући се иза неких термина које ни сам не разуме, јер преузете обавезе Приштине и раније постигнути споразуми морају да се спроведу и ту дилеме нема, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић

УЗАЛУД КУРТИ ИЗМИШЉА НОВЕ ПОЈМОВЕ: Формирање ЗСО је обавеза Приштине

Курти губи подршку САД, Фото АП

- Може Курти да за своју унутрашњу политичку употребу говори шта му је воља и покушава да смири узаврелу политичку атмосферу и нападе у Приштини, али обавеза фомирања ЗСО је јасно дефинисана у четири споразума из 2013. и 2015. године који су за Куртија обавезујући сваким словом како су написани - навео је Петковић у саопштењу.

Зато, како је истакао, нема потребе да се Вјоса Османи и Курти упињу и измишљају нове појмове и неодржива тумачења, када добро знају шта је потписано пре 10 година у Бриселу и на шта се Курти обавезао у Охриду.

- То је потврдио и посредник у дијалогу Мирослав Лајчак који је недвосмислено истакао да споразуми о ЗСО из 2013. и 2015. године морају да буду спроведени - подсетио је директор Канцеларије за КиМ.

Како је нагласио, не могу се поново преговарати, нити преправљати већ потписани споразуми који су постигнути пре 10 година, ма колико Курти мислио да би језичким играма могао да себи купи додатно време у избегавању обавеза.

- Курти и Османи су последњи који треба да одређују ниво права Срба на Косову и Метохији, с обзиром на то да су њихова непочинства и кршења основних људских и демократских права нашег народа у покрајини свима добро позната - закључио је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (278)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Жестоке борбе на Дњепру - Украјинци јуришају на речна острва, Руси одбили напад (ФОТО/ВИДЕО)