ДЕНДИЈАС НАКОН САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Честитао сам му на недавном споразуму постигнутом у Охриду

Novosti online

22. 03. 2023. у 16:12

МИНИСТАР спољних послова Грчке Никос Дендијас, који се данас састао са председником Србије Александром Вучићем у Београду, саопштио је да је председнику Вучићу честитао на недавном споразуму Београда и Приштине постигнутом у Охриду.

ДЕНДИЈАС НАКОН САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Честитао сам му на недавном споразуму постигнутом у Охриду

Фото: Твитер/@NikosDendias

Дендијас је на Твитеру написао да је током разговора са председником Србије потврдио чврсту подршку Грчке европским напорима за даљи напредак дијалога Београда и Приштине у циљу постизања свеобухватног, правно обавезујућег споразума.

Шеф грчке дипломатије је додао да је разговор укључивао и тему регионалног развоја, као и европску перспективу Западног Балкана.

- Срдачно ме је примио председник Србије Александар Вучић данас у Београду. Честитао сам му на недавном споразуму Београда и Приштине постигнутом у Охриду. Поновио сам чврсту подршку Грчке напорима ЕУ за даљи напредак дијалога Београда и Приштине, а у циљу постизања свеобухватног, правно обавезујућег споразума. Дискусија је укључивала регионални развој и европску перспективу Западног Балкана - написао је Дендијас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (242)

ОБРАЗОВАЊЕ ЂОКОВИЋА: Ноле с муком окончао средњу, Јелена се није зауставила док није докторирала