ПЕТКОВИЋ: Курти не може да оправда што није формирао ЗСО

Танјуг

22. 03. 2023. у 07:45

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да ће привремене приштинске институције морати да формирају ЗСО у складу са четири потписана споразума из Брисела, а да је Београд посвећен договору из Охрида, поштујући своје црвене линије и да ту ништа није прекршено.

ПЕТКОВИЋ: Курти не може да оправда што није формирао ЗСО

ФОТО КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ

Он је навео и да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не може да оправда што није формирао ЗСО, реагујући на ранију тврдњу Куртија да је председник Србије Александар Вучић одбио његову, како је навео, "великодушну понуду самоуправе за косовске Србе".

 - За Куртијеву мржњу према Вучићу нема ни лека ни доктора! Курти не може да оправда што није формирао ЗСО и то ће морати да уради поштујући четири потписана споразума из Брисела 2013. и 2015. Београд је посвећен договору из Охрида поштујући своје црвене линије и ту ништа није прекршено - саопштио је Петковић на Твитеру.

Премијер приштинских институција Аљбин Курти огласио се претходно на Твитеру поводом састанка у Охриду.

 - Након што је одбио да потпише споразум 27. фебруара и пре него што је поново одбио да га потпише уз Анекс од 18. марта, председник Србије је одбио и моју великодушну понуду самоуправе за косовске Србе, кроз модел Заједнице коју бих ја саставио и предложио. Да ли је он 'Др Но' или 'Мистер Њет'? Па, знамо да он није доктор - написао је Курти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (306)

ПРОВЕРИТЕ ПО ФИОКАМА: Ако имате ове телефоне можете зарадити хиљаде евра