ОРЛИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОДБОРА ЗА СПОЉНУ ПОЛИТИКУ БУНДЕСТАГА: Захвалност Немачкој на подршци европским интеграцијама

М.С.

21. 03. 2023. у 16:50

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Владимир Орлић састао се данас са председником Одбора за спољну политику Бундестага Михаелом Ротом и исказао захвалност Немачкој на указаној подршци европским интеграцијама Србије наводећи да је у оквиру спровођења реформског процеса у нашој земљи потврђен значајан напредак у свим областима.

ОРЛИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОДБОРА ЗА СПОЉНУ ПОЛИТИКУ БУНДЕСТАГА: Захвалност Немачкој на подршци европским интеграцијама

Фото: Танјуг

Орлић је нагласио да је Србија посвећена дијалогу и очувању мира и стабилности у региону и истакао неопходност формирања Заједнице српских општина у складу са претходним споразумима у оквиру дијалога између Београда и Приштине.

- То је у овом тренутку најважније, као и да се обезбеди поштовање права Срба на Косову и Метохији и безбедност за њихове животе, које опасним и неодговорним поступцима а Курти свакодневно угрожава - нагласио је Орлић.

Говорећи о економској сарадњи, Орлић је истакао да је Немачка међу најважнијим привредним партнерима Србије и један од највећих инвеститора у српску привреду.

- Немачке компаније у Србији тренутно запошљавају око 80.000 радника и очекујемо да тај број достигне и 100.000. Желимо да континуитет економске сарадње одржимо и додатно је унапредимо у будућности - рекао је Орлић.

Рот је поздравио напоре Србије на њеном путу ка пуноправном чланству у унији европских земаља и нагласио значај наставка испуњавања обавеза и усклађивања са европским законодавством, те указао на важност прилагођавања спољној и безбедносној политици Европске уније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (242)

ЉУБАВ КАО НА ФИЛМУ: Милан Бабић преминуо је у фотељи од туге за супругом Радмилом