ВУЧИЋ У "ПРВОЈ ТЕМИ": "Четири пута су мислили да ће мноме обрисати патос, нису успели ниједном"

Новости онлине

10. 02. 2023. у 21:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је гостовао вечерас у емисији "Прва тема" на ТВ Прва, где је говорио о најактуелнијим темама - ситуацији на Косову и Метохији, седници Скупштине и нападима на њега, економским питањима, притисцима на Србију...

ВУЧИЋ У ПРВОЈ ТЕМИ: Четири пута су мислили да ће мноме обрисати патос, нису успели ниједном

Фото: Принтнскрин/Прва ТВ

Вучић је о нападима на његов рачун и седници Скупштине рекао да је слушао и занимљивије оптужбе од оне да је диктатор.

- То је део наше политичке свакодневице. То чак није било ни најзанимљивије. Само бих људима указао на нешто. Код нас је демократија када председници не долазе у Скупштину, као што нису никада долазили. Указаћу људима зашто мислим да је све наопачке окренуто и зашто морамо да се пазимо - рекао је он.

Председник каже да је четврти пут учествовао у расправи у Скупштини, и да су неки очекивали да ће "обрисати патос" са њим, али се то није догодило.

- Чињенице и резултати најбоље говоре. Међутим, интересантно је нешто што нико није приметио. Сећате се када смо имали обичне расправе у Скупштини, раније, без присуства председника, тада би председници парламента искључивали читаве посланичке групе. Сада сте видели насилништво и дивљање читавих посланичких група, покушај физичких напада, и нико није искључен ни опоменут са седнице. И нико да каже да је то некакав напредак по питању процедура, јер нико никога није хтео да искључи из важне расправе - рекао је Вучић.

Он каже да су у Србији блокирали ауто-путеве да би се уништила Србија и спречила експлоатација литијума, из чистог хира, и да је народ заведен од стране оних које плаћају НВО из иностранства.

- Ми тада нисмо реаговали. Они кажу употреба силе, пребачена је преко ограде једна жена. А у Немачкој за рудник ухапсили Грету Тунберг, премлатили остале, и нико ни реч. То су ти двојни стандарди. У Србији је диктатура, а демократија је уколико би ти исти дошли на власт и онда нас кажњавали за било шта. Важно ми је да укажем на тај пример људима у Србији, да виде колико смо данас толерантнији и колико желимо расправу. Имамо аргументе у својим рукама, седница је заказана да би људи знали шта Запад тражи од Београда - рекао је председник.

Вучић је додао да га је врло забринуло то што се најважнија национална питања користе у дневнополитичке сврхе.

- Ако сте ви у стању да се у савремено доба служите бруталним лажима по питању најважнијих националних интереса, то је забрињавајуће. Чули сте да Ана Брнабић има хрватски пасош. Па нема, али Милош Јовановић има француски, и неће да се одрекне тог пасоша. Па кажу да смо Хилари Клинтон дали два милиона, и пет година се позивају на ту лажну вест. Уверили себе у сопствену лаж. Ана Брнабић ће доставити све уплате које је Влада Србије имала у иностранству од 2014. године, па наовамо - каже он, и додаје да је једном или два пута у животу видео Хилари Клинтон.

Фото: Принтскрин/Прва Тв

Председник је, говорећи о оптужбама да се Србија као Северна Кореја, рекао да постоји један истакнути србомрзац, странац, али да неће да каже име тог човека.

- Дакле, толико мрзи Србе да је то невероватно. Европљанин је. А није везан за ЕУ. Само да људи то знају. Толико мрзи Србију и наш народ да се то ретко среће. Ја сам видео много људи који мрзе Србе, али оваквог нисам нигде видео. И тај се страшно нервирао, ваљда што ме нису пребили у Скупштини, да је рекао да је "ужасно, и да је Вучић узео досијеа сваког од њих", мислећи на представника опозиције. Лаже, имам само доступне податке, и то је део политичке борбе. Али је он причао свуда да аплауз у Скупштини личи на Северну Кореју - рекао је он.

Вучић каже да након што су Путину аплаудирали у Бундестагу видимо овације онима који се туку против Путина.

- Па сада, ко је Северна Кореја, нек размисле сами. То је тај речник увреда. Видели сте да у ЕП доносе навијачке шалове, као да навијају тамо - каже он.

Председник је рекао, након оптужби на рачун мађарског премијера зато што није аплаудирао Зеленском, да је Виктор Орбан свој човек.

- И мене су звали у Давосу на виртуелно обраћање, ја рекох: "Пустите ме људи, имам своја посла". Него да ја поздравим овог србомрсца, наставићемо да га секирамо аплаузима - рекао је Вучић.

Он истиче да постоји велико уплитање великих сила у наше односе, и да сви хоће преко наше грбаче да остварују своје циљеве.

- Погледајте само изјаве званичника и са Запада и са Истока, хоће да победе овде пошто не могу у Украјини - каже председник.

Вучић каже да неће да говори о онима који су пустили терористе из затвора, допустили погром и бежали у Румунију када је проглашена независност Косова.

- Замислите, после 10 или 11 година сете се да признају да су направили грешку у питању Међународном суду правде. Претерано је рећи да је све то њихова кривица, било је кривице и много много раније. Већ тада смо ми били у ужасној позицији на КиМ. Имали смо велике губитке 1999, разорена земља, па после уништена и опљачкана током приватизације. Када све то погледате у много смо бољем стању него што смо очекивали - рекао је он.

Председник је рекао да није велика тајна зашто сви нападају њега, а не Ивицу Дачића и СПС.

- То је приметно већ неколико година. У скупштини су људи могли да виде једну ствар. Али ја нећу да кукам, ја СПС поштујем, са њима смо урадили много, поставили смо циљеве. Ја немам проблем са тиме. Питају ме како је прошао разговор са Дачићем. Па пристојно, али то не мења нешто што ја видим већ неколико година. Ништа краће не траје у Србији од захвалности. Они кажу "Али ми смо те подржали". Ја ћу само рећи да сам захвалан - рекао је он.

Фото: Принтнскрин/Прва ТВ

Вучић истиче и да мора на дневном нивоу да демантује хиљаде лажи од најгорих људи, и да када су изговорене лажи о новцу за Хилари Клинтон ти који су лагали нису ни поцрвенели.

- Онај најгори друштвени талог, попут Милована Бркића, кога напада у сваком броју, у сваком тексту? Па мене. Када кажем мене мислим на моју децу и породицу, и мене. Зашто? Зато што ја нећу да плаћам рекет. И нећу да се додворавам било коме, да би о мени писао лепо. Нећу да учествујем у животу државе која ће бити рекетирана од стране ситних мафијаша и клошара. И пошто сам употребио једну тежу реч, сутра ћу опет бити пијан за њих. То су људи који кажу да сам убио своје дете, и онда дођу у Скупштину и причају о томе. Да ми је мајка курва, и отац ми је Фахри Мусљију. Нећу да плаћам рекет никоме - казао је председник.

Он је подсетио на измишљотине око референдума, да се планира промена преамбуле о Косову, и да смо могли испасти најидиотскија нација да нисмо гласали за реформу правосуђа.

- Онда су изашли на улице и викали да смо покрали референдум. Замислите то. У ноћи после избора, сви, десни, леви, Борис Тадић, Бошко Обрадовић, Заветници, сви су се ујединили само да би сменили нас, и баш их брига за идеју и Косово. И морам да кажем, СПС то није урадио. А ово када је тешко, ја сам навикао на такве ситуације. Бесмислено ми је да кукам, пошто нема смисла, тешко ће мене неко да доживи као жртву - рекао је Вучић.

Председник је рекао да нам предстоји највећа криза у свету коју смо видели од Другог светског рата.

- Ово је било скоро ништа у односу на оно што нам следи. Скоро па ништа је неких 300.000 убијених, протераних и избеглих 10 милиона људи. Причам и о мртвим Русима, Украјинцима, али и страним плаћеницима. Није то ништа, ово је тек почетак, знам да нам следи велика ескалација, и ја се надам да неки људи разумеју да нам ескалација није потребна. У наредних 5 или 6 месеци следе најтежи сукоби - казао је он.

Вучић каже да ће се то одразити на нас тако што ће притисци на Србију по питању санкција Русији бити неупоредиво јачи.

- Биће страховито снажни притисци и око КиМ. У овом тренутку више није јасно ко побеђује у Украјини. Пре пет месеци чинило се да колективни Запад побећује. Данас то више није тако јасно. Данас је Политико објавио: "Да ли је могуће да Путин победи". Губили су Руси мале ратове, у Централној Азији, али у великим сукобима, против Наполеона и Хитлера на пример, нису никада. Руског јединства на почетку није било, сада је потпуна унисоност у руском народу, посебно после слања немачких тенкова. Опет, Шолц то није могао да избегне. Покушао је, али не може - рекао је председник, и додао:

- Да подсетим, у наредном периоду имате изборе у Пољској, Америци, као и Русији 2024. године, имате изборе у Британији, морате на то да рачунате. На западу размишљају да ако крене наопако овде на Балкану, морамо да зауставимо сукоб овако или онако. Када зауставе сукоб, неће да имају Руси приступ Балкану, и хоће да Срби више не праве никакве проблеме. Руси неће да буду почишћени до границе са Белорусијом, и да немају више никакав утицај. У тој позицији, наша земља је буквално између чекића и наковња, и ја то не кријем - истиче председник.

Вучић каже да он стално говори о миру, иако више нико није за мир.

- Више ни мисице и мистери не говоре о миру у свету, већ сви хоће победу над оним другим. Шта ми сада да радимо? Ми морамо да знамо да највећи део инвестиција имамо са Запада, и много је глупо када неки кажу да морамо то да откачимо, а сутра би кукали на своје плате, јер не знају како се држава финансира и функционише. Као и они који кажу да морамо да раскинемо скроз са Русијом, да избришемо Достојевског, Чајковског и Толстоја. То не може да буде Србија, морамо водити рачуна о души нашег народа, али и финансијским интересима - рекао је он.

Председник каже да морамо да терамо овако док можемо, а када буде био тренутак да се сврстамо - он ће то саопштити народу.

- У праву је Обрад Кесић када каже да је то као да бирате између своје деце, које више волите. Али проблем је што можемо да изгубимо оба детета - казао је председник.

Вучић је додао да ћемо слушати себе, а не стране амбасадоре, и додао је да нам се нигде не жури, али и да немамо времена за чекање.

Он је затим говорио о изјави Бориса Тадића о Русији, и предлогу да покренемо питање КиМ пред Саветом безбедности.

- Ја не могу да коментаришем изјаве Бориса Тадића о Боцан-Харченку. Ипак је он био председник државе. И шта је смисао тога да покрећемо питање КиМ пред СБ УН. Шта је смисао те идеје? Глуп је до бесвести предлог. Ево хоћемо да отворимо, само што је управо он повлачио преговоре из УН у ЕУ - казао је председник.

Он каже да су тадашње власти биле много "јаке", а држава и народ су били све сиромашнији и сиромашнији.

- Запад је разумео да је направио грешку, а Тадић је то разумео? Јесте ли ви озбиљни? Пошто су они направили ту фантастичну ситуацију за све нас. Колико је држава отпризнало у њихово време - запитао је Вучић.

Председник Србије је рекао и да неће да коментарише изјаву Зорана Милановића о Косову, пошто ју је променио дан касније, а на питање да ли је неко од западних лидера икада признао грешку у односу према Србији, испричао је једну анегдоту.

- Али, ја сам причао давно са Макроном када је био овде, до 4 ујутру. Чак је писао о томе у својој књизи, или неком интервјуу, не држите ме за реч. Ја сам причао са њим о Косову. И он је рекао да није сагласан са мном о томе, али све и да смо у праву, они никада неће повући ту одлуку. "Сналази се у могућим околностима, и подижи своју земљу. Узми највише што можеш", рекао је он. И то је нешто најближе што је неко показао да није све изванредно по питању КиМ. Али кога брига, све то је било па прошло, ми смо награбусили, изгубили стотине мостова, и децу, и полицајце. Нисмо згазили стопом на туђу територију. А највише се нервирају када чују ту причу - рекао је он.

Вучић каже да ми морамо да се сналазимо даље и да живимо, да долазе нова деца и нове генерације.

- Они хоће пристојно, мирно и нормално да живе, а не да плаћају цену онога што су нам други радили - каже председник.

Поновио је и да не види смисао да иде у Брисел, и да је питање да ли ће ићи у Минхен.

- Тамо је највећа безбедносна конференција у свету сада. Долазе Шолц, Макрон, Блинкен, Борељ. И ако оде Курти, а нема нас, онда смо у проблему. Ако одем, знам како ће то да изгледа, али ја нисам донео одлуку још. Није проблем да разговарамо, али ЗСО је приоритет - додаје Вучић.

Председник је казао да су многи из опозиције мислили да Вучић не сме да каже да неће признати Косово никада и да неће дозволити столицу у УН.

- Није то проблем, проблем је што ови неће одустати од Косова у УН. Данас се чуде када виде царински печат, а потписао га 2011. године Борко Стефановић. Појма немају, него иду и говоре људима и утичу на емоције популације, и баш их брига, лажу што више могу. Мислили су да не смем да кажем за УН, не би ли увели демонстранте у Скупштину. Пошто нисмо насели на трик, и није прављена пауза, изборио сам се са свим тим, никакав проблем - рекао је он.

Вучић додаје да неће бити избора докле год може да се издржи, али да није само до владајуће странке.

- Имате питање опозиције, питање легитимитета. Ја не бих волео да буду ове године, али не искључујем могућност - каже председник.

Он је рекао, на питање да ли су амбасадори забранили да се избори одрже ове године, да је проблем опозиције то што они полазе од себе, и када виде прву секретарицу прве секретарице из неке амбасаде гледају је као у Бога.

- Безброј пута сте слушали да ми бране ово или оно. А док сам председник републике, неће амбасадори управљати Србијом. Посао управљања Србијом припада народу Србије, који има своје представнике. Србија је слободарска земља. Смејем се будалаштинама које слушам, као то да су амбасадори забранили да се избори одрже ове године - каже Вучић.

Председник је рекао да је његова популарност веома висока, и да могући председнички избори зависе само од њега.

Фото: Принтскрин/Прва Тв

- Али да погледамо парламентарне изборе. План је био да се СНС са 43-45 одсто спусти на 35-37. Да се пусти значајнији утицај спољних сила да десничарске странке скоче на 15 одсто. Да се СПС подигне са 11 одсто на 15 одсто. Сада вам говорим нешто што је математика. Да овај европски блок, Зелени, Ђилас, рачунајте и Јеремића, да они укупно имају 20 до 22 одсто. И имате мањине и остале, то је 8-10 одсто. Ту постоје три кампа. Један је СНС. Један могу да буду СПС и десничари са 30, и овај камп, левичари, европејци и мањине на 30 одсто. За странце је идеално да буду пата карте. Ту СНС не може са мањинама, већ би морали да узму некога од Европејаца. Добили би хаос у Србији, то је смисао свега. Да се Србија уруши и постане нестабилна. И то раде стране службе, да Србија више не би водила самосталну политику - открио је Вучић.

Он је истакао да се још увек не дешава ништа попут тога, иако је било близу да се тако нешто деси. Председник је истакао и да није видео као претњу кампању социјалиста "Жене су закон".

- Само ми није јасно за шта сте ви министри. Ок, да сте изашли са предлогом, за жене предузетнице и поклонима, то је ок. То је твој посао. Али не да водиш изборну кампању, то ради када почну избори. Суштина је у томе да морате да идете на део женског бирачког тела, пошто оне желе стабилност и сигурност. То хоће да узму од СНС. И ок то је легитимно, да се ради у кампањи, али не 15 дана после преузимања власти - истиче председник.

Вучић каже да би у таквој ситуацији Србија лако и брзо била уништена.

- Видите, они хоће три кампа и да мењају играче. Мало ти са овим, мало ти са оним, уцене овог, уцене оног. То је разарајуће за Србију, и никада нисам пристајао на такве ствари. Народ је разумео, људи чак и да не знају бројеве носем су осетили шта је планирано - казао је он.

Када се покренула тема претњи председнику, у студију је приказан снимак из аутобуса и навијача "Партизана" који су на путу ка Каунасу скандирали "Вучићу педеру". 

- Баш је забавно. Како мени Алекса Јокић каже, када некога тако нападнете или ја некога нападнем, он каже "Е афирмисао си их" - рекао је он кроз смех.

Председник додаје да је немогуће да престану увреде, али да се пита чиме добрим је ове навијаче Партизана задужио.

- А неке од њих знам лично, ишли су са управом. Ту седе и из рукометног и одбојкашког клуба, из управе. И увек када то чујете, питате се каквим сам добром то заслужио. Једна од добрих ствари што сам им нашао највећег спонзора. Зиђин, лично сам тражио да финансирају фудбалски клуб. А што се тиче КК, толико сам им доброг учинио нисам ни завредео боље од овога. Добили су сви, али није држава од њих добила. Само из КК су дужни за порезе осам милиона евра. Да им то не би био поклон, да не гурамо друге фирме у стечај, нека плате тај порез - казао је он.

Вучић је рекао да се кампања против њега ради годинама, и када су Звездини навијачи то радили хтели су да покажу да су антирежимски и да су против параде поноса.

- А ови то раде да покажу како су великомученици, како немају пара, пошто ја навијам за Звезду. А не причају колико су пара добили, лакше им је да глуме жртву. Има и криминалног дела, када је Врачарска група развила транспарент "Прекините са Француском операцијом скај", то су три везе. Једна је политичка, друга криминална, а трећа глумљење жртве. Тако то иде - рекао је председник.

- Сви скандирају против злог Вучића, а све паре су добили од злог Вучића - казао је.

Он каже да су се на суђењу Беливуку чуле озбиљне ствари, и да је клан имао везе и са одређеним медијима и са страним службама.

- И све је ишло ка томе, вршена је припрема, да уколико би се десило да неко каже да је одговоран за нечије убиство или буде убијен, да кажу да је то обрачун криминалних кланова. Шта их брига један момак више или мање. Да подсетимо шта је рекао Срђан Лалић. Он је сарадник окривљени, он не сме да лаже. Једна лаж га води доживотно у затвор. Он је рекао да су мом сину хтели да наместе убиство Лазара Вукићевића. Интересантно је то да у тајкунским медијима то није ни била вест - рекао је председник.

Вучић је додао да он нема куће и станове у иностранству, као ни рачуне у страним банкама.

- Немам никакав интерес нити сам учествовао у операцијама везано за неку Јовањицу, нити за криминал или корупцију. Ја сам председник који хоће да остане упамћен по ономе што је урадио. Зато мора да постоји највећи део измишљотина и лажи, и то ће се наставити, томе нема краја - каже он.

Председник је додао да су пред нама велики проблеми што се тиче КиМ и санкција Русији, али и да се држава економски добро држи.

- Урадили смо боље него што сам сам очекивао, температура иде и до -20 ноћу у неким крајевима, а нигде проблема са струјом немамо - рекао је председник.

Он каже да у овом тренутку имамо цену струје међу најнижима у Европи, и да у овом тренутку имамо 540 милиона кубних метара гаса у складиштима.

- Данас смо потрошили само 0.9 милиона кубних метара. Рачунајте да ће нам остати најмање 400 милиона кубних метара за следећу зиму. Велика велика ствар за Србију. Обезбедили смо наше јавне финансије, нема никаквих проблема са пензијама и платама. Пензије су повећане 20.8 одсто. Важно је да људи знају да је Србија на добром путу - казао је председник.

Вучић је открио да ће 23. отворити једну од највећих и најважнијих фабрика у Србији, али да не може да открије које је у питању.

- За то живим, једва чекам. За то се борите то не долази преко ноћи. Та фабрика ће на крају да заврши са две милијарде извоза. То је спас за нашу војску и полицију, здравство. То иде добро, како би и пензије наставиле да прате плате - казао је он.

Фото: принтскрин/Прва ТВ

Председник је рекао да су пензионери до сада плаћали највећи цех, а да пензије убрзано стижу плате.

- Очекујем да ће плате ове године бити 735 евра, а до краја 2025. да ће бити преко 1000 евра. Што се тиче пензионера, обезбедићемо и друге погодности за наше најстарије, уз пензионерску картицу - казао је Вучић.

Председник је, коментарисао податке о незапослености и чињеницу да Србија има најнижу стопу на Западном Балкану, и истакао је да је то велики успех.

- Видите БиХ, 30.7 стопа незапослености. А ми смо били на 25.9 пре 10 година. А сада смо на 8.9, и та цифра је још и мања, пошто ми увозимо раднике. Најгоре је у Приштини, тамо је најгора ситуација - казао је Вучић.

Он је истакао да очекује да у првом кварталу раст буде значајно већи од планираног - био је 1.1, а очекује се да буде 1.7.

- То би значило да нам је на крају године раст на три одсто, што би нам драматично повећало раст и брже бисмо стигли европске земље. Ми данас имамо 21 милијарду евра у девизним резервама. Злата смо имали 15 тона, а данас имамо 38 и по тона. И још ћемо их увећавати. Управо зато смо могли да изађемо на тржиште обвезница и да добијемо добре услове. Да ми нисмо имали проблем КиМ и санкција Русији, суштина наше позиције била би много боља - казао је председник.

Вучић истиче да нас мучи политика и притисци због КиМ, и да зато морамо да се сакријемо иза камена када можемо, кад можемо ћемо одговорити - али увек у интересима Србије.

- Знате када крену да причају о моралу, пустите ме тога. Само се ми мали држимо права и морала, велике то не интересује. То су проблеми са којима ћемо се суочавати - каже он.

Председник додаје да је у другим земљама и много већа инфлација, и да зато протестују људи у ЕУ.

- Ја разумем да људи осећају свако повећање цена. Ми ћемо за две или три недеље имати повећање цена нафте. Ја знам да ће се то осетити, али инфлација неће много расти, зауздали смо то добро. Осетили су људи на ратама кредита, али ће се то смирити за неколико месеци - рекао је Вучић.

Он додаје да је држава омогућила пуну снабдевеност прехрабмебим производима, и да је његов посао да зна цене истих.

- И важно је да кажем да ћемо повећати премије за млеко за 15 динара. Ми ћемо гледати како да заштитимо домаћу производњу, и да повећамо субвенције по крави, и радићемо на увозу 5.000 до 10.000 јуница, да то платимо по 1000 евра ми, а по хиљаду евра неко други. То би радили само да повећамо сточни фонд, храна ће бити кључна тема у наредним годинама, и биће великих несташица - истакао је председник.

Вучић каже да је сада цена млека од 140-190 динара, али је и запитао да ли негде у региону постоји јефтиније уље.

- Хлеб Сава је најјефтинији убедљиво, 57 динара кошта, тј, 48.5 евроценти, и продамо 2.000.000 векни дневно. Прва следећа је Хрватска, са 66 евроценти. Енергенти и храна су највећи носиоци инфлаторних токова. Сада зима пролази, људи не морају да брину и да праве залихе, ми смо озбиљна држава и можемо да прехранимо све - рекао је он.

Председник је још једном поновио да су наше финансије добре, и да је наш јавни дуг на 51 одсто БДП.

- Били смо земља са највећим јавним дугом, а сада смо други са најмањим у региону. Једна Италија има 160 одсто, а ми смо на 50 одсто. Ту је и ММФ, не смемо да се опустимо, постоји дисциплина - додаје Вучић. 

На питање о изборима, Вучић је цитирао изјаву Гарија Линекера: "Фудбал је игра коју играју сви, а на крају увек победе Немци".

- Тако вам је и овде. Сви трче на изборе, а најбољи на крају увек победи - закључио је председник Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан критиковао је шефице десничарских странака у Италији и Француској што нису постигле договор о удруживању у следећем сазиву Европског парламента.

14. 06. 2024. у 17:25

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (106)

НОВАК ЂОКОВИЋ ШОКИРАО СВЕ(Т)! Девет дана после операције колена - одлучио се на ово (ВИДЕО)