МАЛИ: Наставили смо политику раста, развоја и мира

Novosti online

09. 02. 2023. у 08:30

ВЛАДА Србије обележиће у петак у Лебану првих 100 дана рада. Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, заједно са свим министрима, представиће резултате рада свог кабинета у овом периоду, најављено је из Владе.

МАЛИ: Наставили смо политику раста, развоја и мира

Фото: Принтскрин/Инстаграм/mali_sinisa

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали је за Ало истакао да "актуелна Влада Србије наставља да спроводи државну политику очувања раста, развоја, мира коју је Србија трасирала пре више од десет година“.

 - Разлика је, а тиме је и њихова улога значајнија и допринос већи, што чланови Владе то чине у никад тежим светским околностима, па су потребни већи напори. Многи министри су на овим важним позицијама нови па је 100 дана рада кратак период за веће резултате, али као потпредседник ове Владе имам оптимизам и уверен сам да ће оправдати поверење које су добили и да ће сви заједно допринети снази Владе да Србија са што мање тешкоћа преброди све изазове који нас чекају. У ресору финансија, ових 100 дана је континуитет политике вођења јавних финансија, будући да је мени ово други мандат у истом ресору. Изазов је одржати све до сада постигнуто, задржати ефекте до сада спроведених реформи, наставити их, одржати с муком постигнуту стабилност јавних финансија, што и чинимо и што је, свакако, ако бих морао да издвојим, најзначајнији резултат у ових 100 дана новопостављене владе. Сви други резултати произлазе из тога - недавни успех Србије на међународном тржишту капитала када су страни инвеститори показали колико цене све до сада урађено и колико верују у наставак просперитета Србије јер су у наше државне обвезнице уложили 1,75 милијарди долара, док је потражња знатно премашивала ову цифру, затим наставак политике подизања животног стандарда растом плата и пензија, која би дала много већи резултат да увезена инфлација није утицала на наш живот, али смо дали све од себе да то макар ублажимо, даље смањење незапослености, економски раст упркос чињеници да европске и светске економије клизе ка рецесији, смањење јавног дуга - истакао је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер