"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ни реч о такозваном Косову у Савету Европе

Д. М.

08. 02. 2023. у 15:42

НА ДАНАШЊОЈ седници Комитета министара Савета Европе није ни поменута тема апликације тзв. Косова за чланство у овој организацији - сазнају "Новости".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ни реч о такозваном Косову у Савету Европе

Фото: Архива Новости

Како смо већ писали, у дневном реду за припрему седнице која је у понедељак подељена државама-чланицама на нивоу амбасадора, није било тачке "захтев Приштине".

Ова тема могла је накнадно да се уврсти у разматрање на самом састанку, приликом усвајања дневног реда, али се то није догодило, јер очигледно за то не постоји политичка воља у овом тренутку.

Блокаду процедуре у вези са чланством тзв. Косова затражиле су САД, подржане Француском, Немачком и Великом Британијом, док Приштина не покаже конструктивност у дијалогу и не формира ЗСО, па тако Комитет министара СЕ ни прошле недеље није о овоме расправљао.

Након тога је председница привремених институција у покрајини Вјоса Османи брже-боље отпутовала на Исланд, који тренутно председава Савету Европе, како би код тамошњих званичника лобирала да "кандидују" тему апликације Приштине за чланство, али очигледно без успеха.

БОНУС ВИДЕО: 

ПРОШИРУЈУ НАУЧНО-ТЕХНОЛОШКИ ПАРК: Премијерка Ана Брнабић и министарка Јелена Беговић у Нишу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (2)

ИЗБОР НАМИРНИЦА ИХ ШТИТИ ОД БОЛЕСТИ: Како се хране монаси на Светој Гори - имају списак правила