ОДБОР ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Извештаји о раду усвојени иза затворених врата

С.С.Р.

08. 02. 2023. у 15:56

ОДБОР за контролу служби безбедности, на седници затвореној за јавност, данас је усвојио усвојио редовне извештаје о раду Безбедносно-информативне агенције и о стању безбедности у Србији у периоду од 1. октобра 2021. до 30. септембра 2022. године.

ОДБОР ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Извештаји о раду усвојени иза затворених врата

Фото Танјуг

Александар Вулин, директор Безбедносно-информативне агенције представио је садржину ових докуменанта и одговара на питања посланика. Игор Бечић, председник Одбора за контролу служби безбедности истакао је да је "стање безбедности у Србији стабилно, иако су у претходном периоду поједини изазови, ризици и претње добили на интензитету услед глобалних политичких, безбедносних и економских промена, насталних првенствено као последица руско - украјинског сукоба".

- Ситуација на Косову и Метохији има потенцијал да буде извор нестабилности целог региона, а не само Србије. Јасно је чврсто опредељење председника Александра Вучића и Владе  за наставак преговора представља настојање да се одрже мир и стабилност - пренете су речи Бечића у саопштењу парламента.  

Чланови Одбора позитивно су оценили извештајe, подржали рад Безбедносно информативне агенције и њених припадника. Поздравили су и континуирано унапређење билатералне и мултилатералне сарадње са државним органима Србије и са партнерским сродним службама, јер то доприноси изналажењу најефикаснијих начина за супротстављање актуелним безбедносним изазовима, како на регионалном, тако и глобалном плану.

Иначе, када су седнице затворене, нико од учесника не сме да износи у јавност детаље дискусије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ОТКРИВЕНО КОЈИ ЈЕ БИО АВИОН: У трагедији погинуо брачни пар