СВЕ ИЗ ДИЈАЛОГА МОРА БИТИ ИМПЛЕМЕНТИРАНО Лајчак: Причали смо о свему, и о условима Куртија за ЗСО

Новости онлине

06. 02. 2023. у 16:08

ОВО ми је била десета посета од септембра, и наравно да смо причали о европском предлогу као и припремама за конструктиван састанак на највишем нивоу, између Куртија и Вучића, рекао је специјални изасланик за дијалог ЕУ Мирослав Лајчак након састанка у Приштини са косовским премијером Куртијем.

СВЕ ИЗ ДИЈАЛОГА МОРА БИТИ ИМПЛЕМЕНТИРАНО Лајчак: Причали смо о свему, и о условима Куртија за ЗСО

foto: Tviter

Лајчак је навео да се његова мисија наставља вечерашњим састанком са председником Србије Александром Вучићем у Београду.

На питање да ли се на састанку говорило о Заједници српских општина, Лајчак је рекао да се разговарало о свему што се налази у предлогу и што је на агенди дијалога.

- Основа нашег разговора је предлог који сам представио 9. септембра. Желимо да обезбедимо напредак на бази овог предлога и да када два лидера дођу у Брисел да састанак буде конструктиван - рекао је Лајчак. 

На питање да ли су разговарали о шест услова које је поставио Курти, Лајчак је изјавио да су причали о томе и да је информисао премијера о позицији ЕУ.

- Али не желим да правне анализе сада износим јавно. Мислим да је било корисно што смо причали. Морам да поновим да све што је договорено у дијалогу мора да буде имплементирано - рекао је Лајчак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (42)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер