ХРВАТСКА СРБИЈИ УПУТИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ: Амбасадорка позвана на разговор

Novosti online

06. 02. 2023. у 11:46

ХРВАТСКА је уручила амбасадорки Србије у Загребу протестну ноту због тога што је саборском посланику забрањен улазак на територију Србије.

ХРВАТСКА СРБИЈИ УПУТИЛА ПРОТЕСТНУ НОТУ: Амбасадорка позвана на разговор

Фото: пиксабеј

Како преносе хрватски медији, тамошњи министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман контактирао је са српским министром спољних послова Ивицом Дачићем коме је пренео незадовољство Хрватске јер је шефу „Суверениста” Маријану Павличеку у суботу забрањен улазак у Србију.

- Министар Грлић Радман је јуче (у недељу), чим је сазнао за наведени случај, контактирао колегу Ивицу Дачића те му исказао незадовољство поступањем према хрватским држављанима, којима се забрањује или отежава улазак у Републику Србију. Једнако тако, протест је пренесен и амбасадорки Републике Србије у Загребу, која је тим поводом позвана јутрос на разговор - рекли су агенцији Хина из Министарства спољних и европских послова.

Саборски заступник и члан саборског Одбора за Хрвате ван Хрватске Маријан Павличек позван је да у суботу, 4. фебруара, присуствује 6. Шокачкој вечери, коју је организовало војвођанско Хрватско културно-уметничко друштво „Антун Сорг”.

Међутим, Павличек није дошао на ту манифестацију јер му српска полиција није дозволила улазак у Србију.

БОНУС ВИДЕО: Земљотрес у Турској

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (19)

ПРИГОЖИНОВО ДРАМАТИЧНО ПИСМО ШОЈГУУ: Украјинци спремају велики напад на Бахмут, хоће да одсеку Вагнеровце