ДЕЧАКУ РЕКЛИ ДА ЋЕ ПРОЋИ КАО СТАРИЈИ БРАТ: Стравичне претње Албанаца породици избоденог Бобана Ђузића, два нападача на слободи

Танјуг

04. 02. 2023. у 21:10

ВАСИЛИЈЕ Арсић, адвокат младића српске националности Бобана Ђузића, који је у петак избоден ножем у општини Клокот, изјавио је данас да нема никакве информације од полиције тзв. Косова, већ само од породице да су двојица од тројице нападача пуштена кући, а да је један задржан у притвору, као и да су породици данас упућене нове претње од комшија Албанаца.

ДЕЧАКУ РЕКЛИ ДА ЋЕ ПРОЋИ КАО СТАРИЈИ БРАТ: Стравичне претње Албанаца породици избоденог Бобана Ђузића, два нападача на слободи

Фото: Д. Зечевић

На питање каква очекивања има од институција тзв. Косова, адвоката кога је ангажовала Канцеларија за КиМ је казао да то зависи од случаја до случаја, од судије и тужиоца који воде поступак.

- Очекујем да ће институције да буду на свом нивоу, да ће да одраде поступак. Овде очигледно постоји кривично дело угрожавања, односно покушај убиства - истакао је Арсић и додао да се нада ће тужилаштво и суд одрадити свој посао.

Породица Ђузић је, како је додао, врло узнемирена, а данас су им упућене и претње од комшија Албанаца.

- Млађи син је добио претње да ће и он да прође као старији брат, тако да је једна тешка ситуација. Бобан Ђузић је још у болници у Пасјану. Оно што могу да кажем незванично је да су двојица од тројице нападача пуштени кући. Сутра ћу се преко дежурног тужиоца информисати зашто су пуштени кући и да ли ће уопште бити подигнута оптужница против њих. Трећи од нападача, према такође незваничним информацијама послат је на лечење у Градску болницу у Гњилане. Не знам зашто је послат у болницу, вероватно се жалио на неке болове, болести, али не знам зашто - рекао је Арсић.

Додао је да је породица пријавила претње полицији, али да полиција још није предузела никакве мере заштите према породици.

- Чак је један од нападача јутрос био испред њихове капије, не знају зашто, али породица је уплашена. Не знам зашто би он долазио поново ту испред капије, кад је већ починио кривично дело - навео је адвокат.

- Пошто је данас субота нисам ступио у контакт са тужиоцем. Данас сам узео пуномоћје од породице тако да сутра се укључујем у поступак и онда ћу имати више званичних информација, све ово што сам до сада рекао је добијено од породице Ђузић - додао је Арсић.

Двадесетогодишњи младић српске националности Бобан Ђузић избоден је у петак ножем у пределу рамена, у селу Могила, у општини Клокот.

Ђузића су ранила тројица Албанаца после комшијске свађе и они су приведени. Ђузић се осећа добро и налази се у болници у српском селу Пасјане, потврдио је његов брат Душан.

Село Могила је мултиетничко село у општини Клокот, недалеко од Косовске Витине. У селу живе Срби, Албанци и Роми.

БОНУС ВИДЕО: ОТИМАЈУ НАМ ДЕДОВИНУ, А ВРЕБАЈУ И СНАЈПЕРИМА - Срби код Лепосавића одлучни у намери да одбране своје

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (1)

ГЛАВНЕ ТАЧКЕ НОВЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ РУСИЈЕ: Подривање темеља америчке доминације у свету, нагласак на сарадњи са две силе