"НИЈЕДНУ ОПОМЕНУ НИСАМ ИЗРЕКАО, А БИЛО ЈЕ РАЗЛОГА": Орлић о седници Скупштине и бахатом понашању посланика опозиције

Танјуг

04. 02. 2023. у 15:17

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је данас да ниједну опомену није изрекао претходних дана, а било је, каже, оправданих разлога.

НИЈЕДНУ ОПОМЕНУ НИСАМ ИЗРЕКАО, А БИЛО ЈЕ РАЗЛОГА: Орлић о седници Скупштине и бахатом понашању посланика опозиције

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Орлићев коментар је уследио пошто га је шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов позвао да изриче мере, јер су посланици почели да злоупотребљавају Пословник, па су се чак јављали да наводно "хвале" Орлића.

- Имали смо три такве злоупотребе, посланици се јављају тек да нешто кажу, па вас молим да се држимо Пословника и да кренете да изричете опомене - рекао је Јованов.

Орлић је одговорио да је сугестија Јованова на месту, додајући да заиста није примењивао никакве мере, нити на овој седници, нити претходних дана.

- Видели сте и сами колико је било оправданих разлога и за драстичније мере, па ником ништа, али буквално ником ништа. Е, то вам је показатељ те страшне репресије, диктатруре и тираније како то они кажу - рекао је Орлић у парламенту.

Он је навео да је у време док је садашња опозиција руководила радом седнице било и прекида преноса, улазака батинаша, пребијања народних посланика, па чак и избацивање комплетних посланичких група због само једне речи.

- То је тада била демократија. Сад смо имали дивљање, физичке нападе на председника републике, а нису добили ни опомену и сад је диктатура и репресија. Али, ту се сада види колико је више демократије и слободе него у време претходне власти - рекао је Орлић.

Посланици Скупштине Србије данас расправљају о сету правосудних закона који се доносе ради усклађивања са изменом Устава у области правосуђа након што су синоћ завршили расправу о КиМ и усвојили извештај о преговорима са Приштином за период 1. септембар – 15.јануар.

Током посебне седнице о КиМ умало је дошло до туче између посланика, део опозиције је ометао председника Србије Александра Вучића док је говорио, док га је Милош Јовановић из Новог ДСС-а заклонио транспарентом "Не ултиматуму".

Након тога се створила гужва у делу сале где је седео председник, дошло је и физичког контакта између посланика који су се гурали и кошкали, а Орлић, како је данас и потврдио, није изрекао ниједну опомену.

БОНУС ВИДЕО: ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ - Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменковски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ВОЗАЧ 56-ице НИЈЕ СТИГАО ДО ОКРЕТНИЦЕ: Кардиолог открива који су симптоми срчаног удара - мушкарци их чешће ИГНОРИШУ