СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА: Организована трибина на иницијативу Савета за омладину Градског одбора СНС Београд

Novosti online

04. 02. 2023. у 14:21

ПОВОДОМ обележавања Светског дана борбе против рака, на иницијативу Савета за омладину Градског одбора СНС Београд, а у сарадњи са Саветом за здравство, организована је трибина, под називом ”Буди бржа - значај превенције и едукације о малигним обољењима код младих жена”.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ РАКА: Организована трибина на иницијативу Савета за омладину Градског одбора СНС Београд

Фото: Новости

На трибини су говорили чланови Савета за здравство Градског одбора СНС Београд, др Марко Берак - гинеколог, др Зоран Бекић - онколог, др Алекасандра Петровић – ендокринолог и Весна Игњатовић, чланица СНС са Звездаре која је победила рак и пренела своја искуства.

Српска напредна странка је странка која води одговорну здравствену политику, трудимо се да подижемо свест грађана о важности превенције и очувању здравља свих, а посебно желимо да ставимо акценат на здравље младих жена. Присутне даме биле су у прилици да чују све о овој важној теми, на који начин треба да брину о свом здрављу и да на време обављају превентивне прегледе.

Током последње деценије оболевање од рака у Србији је у порасту. Жене најчешће оболевају од рака дојке, дебелог црева, плућа, грлића материце и панкреаса.

Ово је прва у низу трибина и едукација које ћемо организовати на различите теме, а биће намењене младим женама, са циљем да се побољша њихов положај у друштву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер