"НЕОБАВЕШТЕНОСТ" БЕРЛИНА: Албанци свакодневно малтретирају Србе на КиМ, а Немци се праве да нису чули

Д. М.

03. 02. 2023. у 18:55

НЕМАЧКА влада не зна за етнички мотивисана кривична дела против Срба на Косову, иако је у последње две године забележено скоро 300 инцидената у којима су мета били наши сународници на КиМ, њихова имовина и имовина Српске православне цркве.

НЕОБАВЕШТЕНОСТ БЕРЛИНА: Албанци свакодневно малтретирају Србе на КиМ, а Немци се праве да нису чули

Foto: Foto Shutterstock

Ово произилази из одговора владе у Берлину на упит који су послали посланици фракције "Алтернативе за Немачку" (АфД). Како преноси "Косово онлајн", у одговору је дословце наведено:

- Влада Немачке нема никаква сопствена или туђа сазнања у вези са етнички мотивисаним кривичним делима у српским енклавама на Косову.

Влада, додаје се, указује у одговору и на косовски устав, који, како подвлаче, садржи свеобухватне гаранције људских права, укључујући заштиту признатих етничких мањина.

- Влада је у више наврата и јавно, обе стране позивала на конструктивно ангажовање, као и косовску владу на појачани дијалог са косовско-српском мањином - додаје се у одговору упућеном АфД-у.

Оваква "необавештеност" немачких власти у најмању руку изазива чуђење, имајући у виду да и представници Срба са КиМ и званичници Београда у свим дипломатским контактима, али и званичним документима указују на насиље и терор Приштине којима су изложени и који је драстично повећан од доласка Аљбина Куртија на власт.

На сајту Канцеларије за КиМ доступни су детаљни подаци о сваком етнички мотивисаном инциденту који се у покрајини догодио од 1. јануара 2021. године, а детаљни подаци о нападима, између осталог, послати су и у пратећој документацији недавног захтева Београда Кфор (у чијем саставку је и Немачка) за повратак дела наших снага безбедности на КиМ, а управо због угрожености нашег народа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (3)

Безбедност у саобраћају као значајан елемент одрживе мобилности и ЕСГ стандарда