РАСПУШТЕН И ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР НОВОГ ДСС-а Јанићијевић: Саопштење о "подршци" Јовановићу дошло из централе

Novosti online

03. 02. 2023. у 16:32

ЖЕЛЕО бих да демантујем ово наводно саопштење Градског одбора новог ДСС у Косовској Митровици где је пружена подршка Милошу Јовановићу, јер је апсолутна неистина да је било ко од бивших чланова који су јуче напустили странку заједно самном учествовао у томе.

РАСПУШТЕН И ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР НОВОГ ДСС-а Јанићијевић: Саопштење о подршци Јовановићу дошло из централе

Фото: Принтскрин

Очигледно да је ово саопштење потекло из централе, од некога из Извршног одбора, каже за Косово онлајн Борис Јанићијевић који је поднео оставку на све функције у странци.

Поводом саопштења које су пренели медији у коме је "Градски одбор Нове демократске странке Србије у Косовској Митровици подржа председника странке Милоша Јовановића у искреној борби за интересе Србије" и "борби против политике прихватања" такозваног немачко-француског плана за Косово", Јанићијевић каже да је непријатно изненађен.

- Разговарао сам и данас са свим члановима бившег градског одбора новог ДСС у Косовској Митровици и сви су се одмах оградили од тог саопштења. Претпостављам да је то неко урадио из централе који је задужен за КиМ из Извршног одбора, тако да је апсолутна неистина да је неко од чланова, наглашавам бившег градског одбора учествовао у томе - каже Јанићијевић и додаје и да је распуштен и Покрајински одбор новог ДСС-а.

На питање да ли се чуо са лидером странке Милошем Јовановићем, наводи да није.

- Један од разлога јесте и то што сам добио велики број претњи и увреда, морао сам и телефон у једном тренутку да искључим, али су наставили с тим и преко друштвених мрежа. Међутим, свима њима има да кажем да ова одлука неће бити повучена. Страначке просторије су закључане, а због свих претњи породица ми је јако узнемирена - каже Јанићијевић и додаје да је и Покрајински одбор ДСС распуштен.

Поред Јанићијевића, градски одбор новог ДСС-а напустили су и др Чедомир Јовановић, Данило Недељковић, Давид Ђурић, Лука Савељић, Гордана Јаснић, Зоран Јанићијевић, Бошко Трајковић, Нешко Влаховић, Бисерка Антовић, Снежана Вукосављевић. 

Како каже Данило Недељковић, оставке су поднели сви чланови одбора, тако да је поменуто саопштење било изненађење и за њега.

- То саопштење није дошло од нас, могу да претпоставим да је дошло из централе. Остајемо при одлуци о неопозивим оставкама и тачно је да градски одбор новог ДСС у Косовској Митровици више не постоји - каже Недељковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (2)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени