РАСПУШТЕН И ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР НОВОГ ДСС-а Јанићијевић: Саопштење о "подршци" Јовановићу дошло из централе

Novosti online

03. 02. 2023. у 16:32

ЖЕЛЕО бих да демантујем ово наводно саопштење Градског одбора новог ДСС у Косовској Митровици где је пружена подршка Милошу Јовановићу, јер је апсолутна неистина да је било ко од бивших чланова који су јуче напустили странку заједно самном учествовао у томе.

РАСПУШТЕН И ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР НОВОГ ДСС-а Јанићијевић: Саопштење о подршци Јовановићу дошло из централе

Фото: Принтскрин

Очигледно да је ово саопштење потекло из централе, од некога из Извршног одбора, каже за Косово онлајн Борис Јанићијевић који је поднео оставку на све функције у странци.

Поводом саопштења које су пренели медији у коме је "Градски одбор Нове демократске странке Србије у Косовској Митровици подржа председника странке Милоша Јовановића у искреној борби за интересе Србије" и "борби против политике прихватања" такозваног немачко-француског плана за Косово", Јанићијевић каже да је непријатно изненађен.

- Разговарао сам и данас са свим члановима бившег градског одбора новог ДСС у Косовској Митровици и сви су се одмах оградили од тог саопштења. Претпостављам да је то неко урадио из централе који је задужен за КиМ из Извршног одбора, тако да је апсолутна неистина да је неко од чланова, наглашавам бившег градског одбора учествовао у томе - каже Јанићијевић и додаје и да је распуштен и Покрајински одбор новог ДСС-а.

На питање да ли се чуо са лидером странке Милошем Јовановићем, наводи да није.

- Један од разлога јесте и то што сам добио велики број претњи и увреда, морао сам и телефон у једном тренутку да искључим, али су наставили с тим и преко друштвених мрежа. Међутим, свима њима има да кажем да ова одлука неће бити повучена. Страначке просторије су закључане, а због свих претњи породица ми је јако узнемирена - каже Јанићијевић и додаје да је и Покрајински одбор ДСС распуштен.

Поред Јанићијевића, градски одбор новог ДСС-а напустили су и др Чедомир Јовановић, Данило Недељковић, Давид Ђурић, Лука Савељић, Гордана Јаснић, Зоран Јанићијевић, Бошко Трајковић, Нешко Влаховић, Бисерка Антовић, Снежана Вукосављевић. 

Како каже Данило Недељковић, оставке су поднели сви чланови одбора, тако да је поменуто саопштење било изненађење и за њега.

- То саопштење није дошло од нас, могу да претпоставим да је дошло из централе. Остајемо при одлуци о неопозивим оставкама и тачно је да градски одбор новог ДСС у Косовској Митровици више не постоји - каже Недељковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)