ПРИШТИНА ОТИМА ЈОШ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ: Још две одлуке о експропријацији земљишта у општинама Лепосавић и Зубин Поток

Novosti online

02. 02. 2023. у 23:11

ВЛАДА привремених институција у Приштини усвојила је вечерас још две одлуке у вези са експропријацијом земљишта у општинама Лепосавић и Зубин Поток, преноси Коха.

ПРИШТИНА ОТИМА ЈОШ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ: Још две одлуке о експропријацији земљишта у општинама Лепосавић и Зубин Поток

Фото: Ј. Матијевић

Првом одлуком Министарство животне средине је овлашћено да изврши припремне радове на утврђивању подобности земљишта за реализацију „Инфраструктурних пројеката од јавног интереса“ у Лепосавићу, док је друга одлука која је усвојена „даље испитивање земљишта“.

„Одлука којом се овлашћује Министарство животне средине, просторног планирања и инфраструктуре да изврши припремне радове за утврђивање потенцијалне подобности једне или више парцела непокретности за реализацију „Инфраструктурних пројеката од јавног интереса“, катастарске области: Дрен и Лешак у општини Лепосавић. Одлука о даљем разматрању захтева на сопствену иницијативу за експропријацију за јавни интерес непокретне имовине, која је неопходна за реализацију „Инфраструктурних пројеката од јавног интереса“, катастарске области Бистрица, Вељи Брег, Дрен, Лешак и Кошутово, у општини Лепосавић и катастарске области Брњак, Зубин Поток, Бања и Горњи Јасеновик, у општини Зубин Поток“, наводи се у саопштењу Владе.

Како се наводи у одлуци Владе, за прву одлуку свако лице које је власник парцела која су предмет припремних радова има право на накнаду у вредност коју утврђује Министарство финансија, док је у другом решењу наведено да ће вредност накнаде за некретнине које ће бити експроприсане утврдити Министарство финансија.

Влада привремених институција у Приштини 16. јануара усвојила је одлуку о експропријацији земљишта у општини Лепосавић, а радови на проширењу пута у селу Дрен почели су јуче. Мештани тог села протестују већ два дана и како наводе, одлучни су у очувању своје имовине коју Влада у Приштини жели да узурпира, пренео је „Косово онлајн“.

sputnikportal.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (2)

ЕНГЛЕСКА У ВЕЛИКОЈ ПАНИЦИ: Шта ћемо ако се Србија сад повуче са ЕУРО 2024?!