ФОРМИРАЊЕ ЗСО ЈЕДИНО ПО БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ: Српска листа о дебати о Заједници српских општина

Д. З.

31. 01. 2023. у 17:55

СРПСКА листа саопштила је да је данас у амбасади САД у Приштини одржана дебата о Заједници српских општина, њеном формирању, надлежностима, функционисању и изазовима када је ова тема у питању.

ФОРМИРАЊЕ ЗСО ЈЕДИНО ПО БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ: Српска листа о дебати о Заједници српских општина

Фото: Твитер/@PetkovicPetar

Састанку је, како наводе из ове листе, присуствовала делегација Српске листе као легитимни представник српског народа, и том приликом поновила јасан став, да је формирање Заједнице српских општина обавеза Приштине која је преузата у форми међународног споразума а затим га ратификовала у свом парламенту двотрећинском већином, да је то институција потребна ради опстанка српског народа а не било чији хир.

- Јасно је наглашено да се формирање Заједнице српских општина мора спровести онако како је договорено у Бриселу 2013. и 2015. године те да је једино Управљачки тим једини надлежан за израду Статута Заједнице српских општина, а не било ко други. Посебно је подвучено да је потребно да Заједница има извршна овлашћења, односно баш онако како је договорено у Бриселу у току преговора Београда и Приштине, те да је њено успостављање обавеза која се не сме избегавати јер је она потребна да буде кровна институција српског народа која ће штитити појединачна и колективна права нашег народа - наводи се у саопштњењу Српске листе.

У саопштењу се додаје да је на састанку од стране свих српских учесника, како представника политичких партија тако и предстаника НВО сектора изражен јасан став о потреби да се формира Заједница српских општина. Тиме је још једном потврђено да је ово захтев српског народа са Косова и Метохије, али и више него јасно предочено да Аљбин Курти говори неистину кад каже да Срби не желе Заједницу српских општина.

БОНУС ВИДЕО - ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменовски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ТЕСЛИН НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ БИО ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ: Србин му помогао да реши важно животно питање