ФОРМИРАЊЕ ЗСО ЈЕДИНО ПО БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ: Српска листа о дебати о Заједници српских општина

Д. З.

31. 01. 2023. у 17:55

СРПСКА листа саопштила је да је данас у амбасади САД у Приштини одржана дебата о Заједници српских општина, њеном формирању, надлежностима, функционисању и изазовима када је ова тема у питању.

ФОРМИРАЊЕ ЗСО ЈЕДИНО ПО БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ: Српска листа о дебати о Заједници српских општина

Фото: Твитер/@PetkovicPetar

Састанку је, како наводе из ове листе, присуствовала делегација Српске листе као легитимни представник српског народа, и том приликом поновила јасан став, да је формирање Заједнице српских општина обавеза Приштине која је преузата у форми међународног споразума а затим га ратификовала у свом парламенту двотрећинском већином, да је то институција потребна ради опстанка српског народа а не било чији хир.

- Јасно је наглашено да се формирање Заједнице српских општина мора спровести онако како је договорено у Бриселу 2013. и 2015. године те да је једино Управљачки тим једини надлежан за израду Статута Заједнице српских општина, а не било ко други. Посебно је подвучено да је потребно да Заједница има извршна овлашћења, односно баш онако како је договорено у Бриселу у току преговора Београда и Приштине, те да је њено успостављање обавеза која се не сме избегавати јер је она потребна да буде кровна институција српског народа која ће штитити појединачна и колективна права нашег народа - наводи се у саопштњењу Српске листе.

У саопштењу се додаје да је на састанку од стране свих српских учесника, како представника политичких партија тако и предстаника НВО сектора изражен јасан став о потреби да се формира Заједница српских општина. Тиме је још једном потврђено да је ово захтев српског народа са Косова и Метохије, али и више него јасно предочено да Аљбин Курти говори неистину кад каже да Срби не желе Заједницу српских општина.

БОНУС ВИДЕО - ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменовски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ПАНИКА НА ЕУРО 2024: УЕФА увела ванредне безбедносне мере