ФОРМИРАЊЕ ЗСО ЈЕДИНО ПО БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ: Српска листа о дебати о Заједници српских општина

Д. З.

31. 01. 2023. у 17:55

СРПСКА листа саопштила је да је данас у амбасади САД у Приштини одржана дебата о Заједници српских општина, њеном формирању, надлежностима, функционисању и изазовима када је ова тема у питању.

ФОРМИРАЊЕ ЗСО ЈЕДИНО ПО БРИСЕЛСКОМ СПОРАЗУМУ: Српска листа о дебати о Заједници српских општина

Фото: Твитер/@PetkovicPetar

Састанку је, како наводе из ове листе, присуствовала делегација Српске листе као легитимни представник српског народа, и том приликом поновила јасан став, да је формирање Заједнице српских општина обавеза Приштине која је преузата у форми међународног споразума а затим га ратификовала у свом парламенту двотрећинском већином, да је то институција потребна ради опстанка српског народа а не било чији хир.

- Јасно је наглашено да се формирање Заједнице српских општина мора спровести онако како је договорено у Бриселу 2013. и 2015. године те да је једино Управљачки тим једини надлежан за израду Статута Заједнице српских општина, а не било ко други. Посебно је подвучено да је потребно да Заједница има извршна овлашћења, односно баш онако како је договорено у Бриселу у току преговора Београда и Приштине, те да је њено успостављање обавеза која се не сме избегавати јер је она потребна да буде кровна институција српског народа која ће штитити појединачна и колективна права нашег народа - наводи се у саопштњењу Српске листе.

У саопштењу се додаје да је на састанку од стране свих српских учесника, како представника политичких партија тако и предстаника НВО сектора изражен јасан став о потреби да се формира Заједница српских општина. Тиме је још једном потврђено да је ово захтев српског народа са Косова и Метохије, али и више него јасно предочено да Аљбин Курти говори неистину кад каже да Срби не желе Заједницу српских општина.

БОНУС ВИДЕО - ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменовски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ГЛАВНЕ ТАЧКЕ НОВЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ РУСИЈЕ: Подривање темеља америчке доминације у свету, нагласак на сарадњи са две силе