МАРКО ЂУРИЋ: Важно да не подлежемо еуфорији

Novosti online

29. 01. 2023. у 21:23

АМБАСАДОР Србије у САД Марко Ђурић рекао је вечерас да је важно да не подлежемо еуфорији посебно када је реч о кључном унутрашњем националном питању и да морамо да саслушамо једни друге.

МАРКО ЂУРИЋ: Важно да не подлежемо еуфорији

Фото: Танјуг

Ђурић је, у Хит Твиту на ТВ Пинку, казао да га фасцинира до које мере се добар део политичких актера затрчао да се изјасни о предлогу, а да нема никакву слику о чему се ради.

„Толики политички спектар се затрчао у првим сатима и изнели своје, наводно, чврсте ставове. Они су са једне стране тиме затворили врата делу јавности о кредибилној расправи, а са друге оголили себе на тако важној теми. За нас политички то није тако лоше, али за Србију није добро“, поручио је он.

Ђурић је указао да је добро што се председник Србије Александар Вучић одлучио, у консултацијама са председником Скупштине, да се појави у парламенту и разгоавра о Косово, само три месеца након последње расправе.

„Нема сумње да ће поједини политички субјекти покушати и ту тему да употребе за дневну политику“, уверен је он.

Ђурић истиче да ситуација није као пре годину дана.

„Оно што је Аљбин Курти почео да ради, ради у контексту што се дешава у Европи и свету од фебруара прошле године. Покушава, ослањајући се на подршку појединих, не свих у међународној заједници, да гура своју агенду. Важно је да не подлежемо еуфорији навијачкој у трагичном рату у Украјини, и када је реч о кључном унутрашњем националном питању да саслушамо једни друге“, објаснио је он.

Рекао је да је Вучић у претходних десет година био суочаван са не мањим притисицима од оног који је пред њим.

Ђурић је пренео да је Вучић био чак и далеко оштрије наступао на састанцима, него што је износио у јавност.

„Они који праве највећу буку у јавности, управо ти су на састанцима у амбасадама мањи од маковог зрна, а они који су умеренији и говоре што не воле људи да чују, су оштрији“, подвукао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори