СРБИ СУ ЈЕДИНЕ МЕТЕ: Ко охрабрује албанске екстремисте и шта се крије иза новог напада на Косову и Метохији?

Novosti online

27. 01. 2023. у 22:19

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је поводом вечерашњег каменовања возила којим је управљао Саша Блажић у Сувом Долу да чињеница да је он возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин.

СРБИ СУ ЈЕДИНЕ МЕТЕ: Ко охрабрује албанске екстремисте и шта се крије иза новог напада на Косову и Метохији?

Фото: Д. Миловановић

- У мултиетничком насељу Суви До вечерас је каменовано возило којим је управљао Саша Блажић. Он срећом није повређен, а на аутомобилу је причињена материјална штета. Он је возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин - наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Такође се истиче да је од почетка године примећен повећан број инцидената према Србима који живе у мултиетничким срединама на КиМ, посебно у Сувом Долу. 

- То јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на северу КиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметани напад на Србе. Пре само неколико дана у Сувом Долу је претучен дечак Лазар М, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух. То показује да су једине мете и жртве Срби и да присуство припадника "косовске полиције" стимулативно и охрабрујуће делује на албанске екстремисте - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ ИКАДА: Иван Миљковић скоро непрепознатљив (ФОТО)