СРБИ СУ ЈЕДИНЕ МЕТЕ: Ко охрабрује албанске екстремисте и шта се крије иза новог напада на Косову и Метохији?

Novosti online

27. 01. 2023. у 22:19

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је поводом вечерашњег каменовања возила којим је управљао Саша Блажић у Сувом Долу да чињеница да је он возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин.

СРБИ СУ ЈЕДИНЕ МЕТЕ: Ко охрабрује албанске екстремисте и шта се крије иза новог напада на Косову и Метохији?

Фото: Д. Миловановић

- У мултиетничком насељу Суви До вечерас је каменовано возило којим је управљао Саша Блажић. Он срећом није повређен, а на аутомобилу је причињена материјална штета. Он је возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин - наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Такође се истиче да је од почетка године примећен повећан број инцидената према Србима који живе у мултиетничким срединама на КиМ, посебно у Сувом Долу. 

- То јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на северу КиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметани напад на Србе. Пре само неколико дана у Сувом Долу је претучен дечак Лазар М, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух. То показује да су једине мете и жртве Срби и да присуство припадника "косовске полиције" стимулативно и охрабрујуће делује на албанске екстремисте - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (1)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер