НАСТАВЉЕНО ЗАСТРАШИВАЊЕ СРБА: Испаљени рафали из кола у покрету у Сувом Долу

Novosti online

26. 01. 2023. у 23:02

НЕПОЗНАТИ нападачи испалили су вечерас рафал у ваздух у српском делу мултиетничког села Суви До код Северне Митровице, где је пре само неколико дана претучен петнаестогодишњи Лазар Милутиновић.

НАСТАВЉЕНО ЗАСТРАШИВАЊЕ СРБА: Испаљени рафали из кола у покрету у Сувом Долу

Фото: Борис Субашић

Како каже представник Срба у Сувом Долу Мићо Краговић, пуцњава је узнемирила житеље горњег дела села у којем су насељени искључиво Срби.

-Из возила у покрету, вечерас после 17 сати испаљен је рафал у ваздух, што је узнемирило овдашње Србе и што је још један вид психичког притиска на нас. Док смо истрчали из кућа, возило је у мраку великом брзином нестало у правцу доњег дела села. Није прошло ни пет дана, а поново смо на мети. Лазар, дечак од 15 година је претучен само зато што је српско дете. Четворица су га тукла, а наводно један Албанац је приведен, рекао је Краговић.

У селу Суви До код Северне Митровице, уназад неколико година непознати починиоци су у више наврата ломили прозоре и врата на амбуланти и исписивали узнемиравајуће графите на албанском језику.

У мултиетничком селу Суви До живи око 250 Срба, у потпуном албанским окружењу. Доњи део села је насељен искључиво Албанцима, а окружују га албанска села Гушавац, Винарце и Видомирић.

(kosovo-online.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (1)

ВОЗАЧ 56-ице НИЈЕ СТИГАО ДО ОКРЕТНИЦЕ: Кардиолог открива који су симптоми срчаног удара - мушкарци их чешће ИГНОРИШУ