ПРЕНЕО ИМ ПОЗДРАВЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Петковић на Божић положајник код породице Софронијевић у Звечану

Танјуг

07. 01. 2023. у 10:00

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић јутрос је био положајник у дому Срећка Софронијевића из Звечана кога су припадници специјалне јединице Росу ранили приликом упада на север у октобру 2021. године.

ПРЕНЕО ИМ ПОЗДРАВЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Петковић на Божић положајник код породице Софронијевић у Звечану

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је рекао да је још приликом посете Софронијевићу у болници, када је био рањен, обећао да ће га посетити и да му је драго што је положајник породици Софронијевић.

- Божићно јутро, по старом српском обичају сам искористио да полазим честиту породицу Софронијевић у Звечану и да им пожелим све најбоље, пре свега здравље, мир и берићет. Срећко Софронијевић је наш јунак који је пре годну и по дана био упуцан од стране специјалаца Росу који су противправно упали на север Косова и Метохији и рада је био готово смртно рањен. Ја са приликом посете у болници у Београду обећао да ћу доћи и посетити његов дом. Указала се прилика да баш данас на Божић будем у његовом дому и да му будем положајник. Срећко је одличан домаћин и на прави начин васпитава своју децу, а држава Србија је уз Срећка и његову породицу као и уз све наше српске породице на Косову и Метохију - рекао је Петковић који је породици Софронијевић пренео поздраве председника Србије Александра Вучића.

Софронијевић је рекао да је за њега и за његову породицу велика част што је један државник Републике Србије њему данас положајник.

- Ово је за нас посебна посета, један државник Србије дошао нам је као положајник да увелича наш празник и да буде са нама у тешким тренуцима. Захваљујем се председнику Александру Вучићу, Канцеларији за КиМ на свему што чине за наш нормалан живот на Косову и Метохију - рекао је Софронијевић.

Софронијевић је истакао да ову прилику користи да пожели брз опоравак деци која су јуче рањена у Готовуши код Штрпца.

- Желим брз опоравак деци из Сиринићке жупе, ја знам како је када је човек рањен кроз исте проблеме сам и сам прошао. Желим им брз опоравак и да се брзо врате својим породицама - рекао је Софронијевић.

Софронијевић је послао подршку и недавно ухапшеним Србима Миљану Аџићу, Слађану Трајковићу и Дејану Пантићу којима је пожелео снагу и истрајност у својој праведној борби уз ћељу д абрзо буду ослобођени од измишљених оптужби.

БОНУС ВИДЕО: 

НИ БАДЊЕ ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОЂЕ У МИРУ: Доктор о повредама српских дечака

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

ОНИ СУ КРИВИ ЗА ХАОС У ЕВРОПИ? Бруталне оптужбе из Пољске, порука из Варшаве за комшије