МИНИСТАР МАЛИ О ПОНАШАЊУ ОПОЗИЦИЈЕ У СКУПШТИНИ: "Ниједан аргумент о буџету нису имали, данима су правили фарсу"

Новости онлине

10. 12. 2022. у 10:12

МИНИСТАР финансија Синиша Мали јутрос је на Пинку говорио о буџету Србије, дешавањима у скупштини, нападима на премијерку, као и опозицији, која ради супротно интересима Србије.

МИНИСТАР МАЛИ О ПОНАШАЊУ ОПОЗИЦИЈЕ У СКУПШТИНИ: Ниједан аргумент о буџету нису имали, данима су правили фарсу

Фото: Принтсцреен/Пинк

Опозиција нема аргументе

Говорећи о дешавањима у Скупштини Србије од претходних неколико дана, Мали каже да смо имали прилику да чујемо фарсу и недостатак аргумената опозиције. Они су се, како каже, бунили што се ради недељом.

- Посланик опозиције је имао 6 сати расправе, и уместо то да ради, изашао је из сале. То је доказ колико желе да се боре за грађане Србије. Ниједан аргумент нисам чуо. На њихов језик сам одговарао језиком аргумента и бројки. У њихово време нису имали новца... Имали су 8,5 милијарди, а за пензије је требало 40 милијарди. Довели су земљу до банкрота. Код њих је сваки 4. Србин био без посла. ја сам говорио о никад већем повећању плата, Па како се то људи упоређује са њима? Потпуно једна другачија перспектива и сагледавања реалне ситуације. Боримо се сваки дан за инвестиције, бокјуу Србију... И онда када погледате све то, имамо само добацивања и неаргументе. То је њихова политика, политика вређања. Ја сам њима рекао "нападајте, удрите, вређајте" мени је важно да се боримо за грађане Србије - прича Мали.

Министар каже да се Србија бори за нове инвестиције, нове фабрике, и да се ту не стаје. Како каже, све то код њих изазива нервозу која их тера да вређају.

- Србија је данас безбеднија, и стабилна, имајући у виду кризу и све са чим се земља суочава - наводи Мали.

Први пут се десило да Србија помаже приватним предузећима. Набавили смо респираторе, изградили 3 нове ковид болнице. Побеђујемо економију у најтеже време. Били смо најбрже растућа земља у Европи, каже министар.

И опет је држава та која највећи терет кризе преузима на себе. Нисте имали пораст намирница, цене намирница, јер држава води рачуна о томе. Имали смо само гориво, али са друге стране трудимо се да не дође до пораста гаса и електричне енергије. Ја сам говорио о томе, о платама, пензијама, привреди, култури, фабрикама за пречишћавање отпадних вода, о младима, имамо пораст стуипендија, кредита... Хоћу да захвалим и грађанима на подршци, и посланицима у парламенту који су довели до тога да буџет буде повећан на највећи начин - додаје он.

Буџет за 2023. годину ликвидан

Мали је истакао да пензије од првог јануара, које су већ подигнуте, иду далеко изнад инфлације, чиме се чува стандард најстаријих грађана.

Како је додао, у буџету је за пољипривреду рекордна цифра од око 80 милијарди динара,м а пре 10 година, било је само 30 милијарди. Што се тиче здравства, цифра је преко 400 милијарди, што је случај и са културом и осталим привредним гранама.

- Имамо довољно новца за наставак инвестиција. Гради се 5000 километара. Градимо болнице, школе, клиничке центре упркос проблемима. Ми од наше стратегије нисмо одустали. Коначно, тај трећи стуб је резерва коју остављамо за нашу енергетику. Да даша привреда и грађани не одете било какву кризу. Имамо пуно складиште гаса, користимо сада оно из Мађарске... Оставили смо простор у буџету за наредну годину да обезбедимо довољне количине гаса и струје. Буџет за наредну годину је уравнотежен и усмерен ка побољштању стандарда грађа Србије - додао је Мали, наводећи да на рачуну имамо ликвидну цифру.

О нападу Обрадовића на премијерку Србије

Коментаришући речи Бошка Обрадовића, Синиша Мали истакао је да је премијерка Србије један од најбољих председника Владе у историји, на шта је Обрадовић ударио током свог излагања у скупштини. Како је Мали додао, какве ово везе има са расправом о буџету?

- Јер нису имали аргумената, ударили су на то. Они су рекли да треба да се испита порекло Ане Брнабић. Мени је било непријатно јер сам знао да све то што причају, гледају грађани Србије... На политику вређања, ми одговарамо политиком аргумената, бројки и борбе. Ја другачије не могу да се борим, нити желим. Сами њихови гласачи ће имати прилику да кажу шта о томе мисле... - рекао је Мали.

"Вучић се бори за нашу земљу"

Замислите о ситуацији, где се неки из наше опозиције јављају, и шире депотизам... Ја сам се само јавио и питао их да ли су свесни шта се дешава... Вечерас ће о свему томе говорити Вучић. Он је особа, која се уз све притиске бори за сваки педаљ наше територије. Да сачувамо наш народ, и у свим тим условима, имате људе који раде против интереса своје државе. Ја све разумем, и док је наличној бази разумем, али када је против државе, то не разумем, настављао је министар финансија.

Како каже, највише му је драго јер су грађани Србије 4 дана, имали прилику да се увере у то, шта ради опозоција у Србији.

- Опозицији сада смета све везано за снагу наше земље... То говоре људи који су уништили војску наше земље. Имали смо један миг за њихово време, они су продали све што су могли, а сада имамо озбиљно наоружање и војску. Шта вам је војска згрешила, пензионери? Шта вам сметају људи који раде у јавној управи? Имали су 4 пута мању зараду. Нису имали пара да плате пензије - закључио је мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну