БРНАБИЋ УПИТАЛА Н1: Је л' данас радите?

Novosti online

09. 12. 2022. у 11:24

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић захвалила се данас телевизији Н1 на кампањи коју су покренули на дан самита Западног Балкана у Тирани, а која се наводно тицала слободе медија у Србији.

БРНАБИЋ УПИТАЛА Н1: Је л данас радите?

Foto: Printskrin/РТС

Брнабићева ја на аеродрому Никола Тесла присуствовала првом лету из Републике Србије за кинески Тјенђин и том приликом одговарала на питања новинара. Незаобилазно питање, наравно никако у вези са темом, имала је и телевизија Н1, али је премијерка била збуњена када их је чула.

- Је л' данас радите или сте се и данас самоугасили? Чисто да знам да ли одговарам за ваш програм или… Данас радите? Није вас власник угасио? - питала је Брнабићева, алудирајући на догађај с почетка недеље, када су без најаве телевизије Н1 и Нова С самоиницијативно прекинуле емитовање програма, под паролом да у Србији наводно нема слободних медија?!

Премијерка се захвалила тим медијима на тој кампањи и истакла да је она покренута на дан самита Западног Балкана и ЕУ у Тирани, који је био јако важан догађај за нашу земљу и политичку стабилност.

- Нисам сигурна шта је била намера – да се скрене пажња са самита или да се додатно отежа положај Србије? Ваш медиј, и други медији са истим власником, тиме сте у ствари показали да у Србији и те како постоји слобода медија. Јер сте рекли да би овако изгледала Србија без слободних медија, када сте се самоугасили. Што значи да сутрадан, када сте одлучили поново да радите, слобода медија постоји. И много вам хвала на томе - започела је премијерка.

Она је наставила своје излагање тиме да такво понашање није коректно према осталим колегама у другим медијским кућама.

- Једино када се ви самоугасите не постоји слобода медија? Мислим да је то мало некоректно према вашим колегама са других телевизија, као што је Инсајдер, Јуроњуз и многи други. Али понављам, добро је да када сте се упалили, онда слобода медија опет постоји, као што је постојала и дан пре него што сте се самоугасили. И то сте никада јасније показали, хвала још једном - рекла је Брнабићева.

Подсетимо, телевизије Н1 и Нова С потпуно самоиницијативно прекинуле су емитовање свог програма на дан када је председник Србије Александар Вучић отпутовао у Тирану, на самит у организацији Европске уније. Питали су новинари и самог председника Вучића у Тирани који им је још тада све објаснио. „Ако они сами кажу да имају проблема са слободом изражавања и да не могу да говоре, онда је то проблем за њиховог власника што им не дозвољава, јер не верујем да се они боре за вас. Ви се не жалите да имате проблема у изражавању. Ако се боре за себе, онда је то озбиљан проблем, морамо да разговарамо и видимо зашто им власник не дозвољава да на слободан начин искажу своју вољу и на професионалан начин се односе према обавезама”, рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (1)

НОВАК ЂОКОВИЋ ОВО НИЈЕ ЗАСЛУЖИО: Аустралијан опен приредио бруку после финала