ЂУРИЋ ПОРУЧИО: Власти у Приштини показују силу и дискриминишу српску заједницу

Новости онлајн

08. 12. 2022. у 23:48

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић рекао је да власти такозваног Косова настављају да показују силу и насилно дискриминишу већ уздрману српску заједницу на Косову на штету напора које предводе ЕУ и Америка да се очува стабилност и створи атмосфера погодна за нормализацију.

ЂУРИЋ ПОРУЧИО: Власти у Приштини показују силу и дискриминишу српску заједницу

Фото: Танјуг

Ђурић је на Твитеру навео да су данашњи догађаји уџбеники покушај поновног распламсавања сукоба на Косову.

- Уз бесрамно кршење Бриселског споразума, моноетничка сила која броји стотине наоружаних официра КПС заузела је једини преостали град са српском већином на Косову - Северну Митровицу. Раније данас, још један пример таквог понашања истакао се као посебно увредљив за многе у Србији - као многовековна енклава за производњу вина косовских Срба Велика Хоча, у којој живи 650 од 2.500 Срба који су остали, под тривијалним изговором (наводно „кршење царинског закона” од стране породице која тамо производи вино генерацијама) упали су „специјалне јединице КПС” наоружане Калашњиковим, видно злоупотребљавајући силу како би улиле страх - истакао је Ђурић.

Према његовим речима, "застрашивањем и уклањањем извора средстава за живот људи, Србе приморавају да се иселе из својих древних и прелепих домова под заштитом Унеска".

- Такође, неочекивано намерно посетило је дечије обданиште у северном косовском граду Лепосавићу оклопним митраљезом наоружаним оклопним транспортером КПС док су деца спавала - додао је он.

Како је навео, "док Куртијева влада наставља да примењује своју радикалну националистичку књигу широм света, за косовске Србе живот је постао свакодневна борба испуњена анксиозношћу и страхом за будућност".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (178)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)